Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέρα δράσης κατά της επιστράτευσης
  • Σήμερα οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, ώρα 11 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ και στην πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 7.30 μ.μ.
  • Προσυγκέντρωση του Συντονιστικού των σωματείων - συνδικάτων και συνδικαλιστών Αθήνας, στις 7 μ.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά

Αγωνιστική απάντηση δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Πειραιά και της Αθήνας στο φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους χιλιάδες ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων, θέτοντας, ταυτόχρονα, υπό αμφισβήτηση των δικαίωμα της απεργίας και πλήττοντας τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Τη σημαία του αγώνα έχει υψώσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το οποίο διοργανώνει συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στις 11 το πρωί θα γίνει εκδήλωση στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Το Συντονιστικό των σωματείων - συνδικάτων και συνδικαλιστών Αθήνας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, θα συμμετάσχει σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην εκδήλωση στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, ενώ το απόγευμα μαζί με το Θανάση Παφίλη θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Συμμετέχει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» συμμετέχει στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους Αθηναίους στο συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η κυβέρνηση, σημειώνει η «Συμπαράταξη», για να αντιμετωπίσει τις ογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις, απέναντι στην αντιλαϊκή της επέλαση, οξύνει τον αυταρχισμό της και χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Τονίζει ότι χρειάζεται αγώνας για την προστασία των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, την περιφρούρηση και τη διεύρυνσή τους.

«Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Παπουτσής, υπογραμμίζει η "Συμπαράταξη", δε βρήκαν τίποτα να πουν για τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, για την επιστράτευση των ναυτεργατών, για την ποινικοποίηση της απεργίας των εργαζομένων στα "Ελληνικά Πετρέλαια". Εκαναν, όμως, δηλώσεις, τις τελευταίες ημέρες, με τις οποίες προτείνουν την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, την ενίσχυση δηλαδή των κατασταλτικών δυνάμεων και στο επίπεδο του Δήμου της Αθήνας. Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της πολιτικής που υπηρετούν, το οποίο προσπαθούν επιμελώς να κρύψουν, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, για να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο».

  • Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, σε πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησής της, ενέκρινε ψήφισμα καταδίκης για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης στους ναυτεργάτες.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί την κυβέρνηση να άρει τώρα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης και να επεκτείνει την εφαρμογή του νόμου 1264/82 και στα ναυτεργατικά σωματεία και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των ναυτεργατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με νέα απεργία απαντούν στην πολιτική επιστράτευση (2010-11-30 00:00:00.0)
Οι ναυτεργάτες τιμούν και στηρίζουν το ΚΚΕ (2008-07-22 00:00:00.0)
Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων (2002-07-09 00:00:00.0)
Παλλαϊκή αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες (2002-07-09 00:00:00.0)
Δράση για την ΑΡΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ των ναυτεργατών (2002-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ