Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»
Στο δικομματισμό οι ευθύνες της άναρχης δόμησης

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με την παρουσία της αστυνομίας (για πρώτη φορά στα χρονικά) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (μετά από κάλεσμα του δημάρχου που επικαλέστηκε τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου) και τη συνέχιση του εμπαιγμού χιλιάδων ιδιοκτητών αυθαιρέτων πρώτης κατοικίας, σημαδεύτηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρωταγωνιστές και αυτή τη φορά η προσκείμενη στη ΝΔ δημοτική πλειοψηφία και η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση, με θύματα όπως πάντα τους «αυθαίρετους» δημότες, που θα συνεχίσουν να πληρώνουν το ...«μάρμαρο».

Σε ένα «καναβάτσο πάλης» παραλίγο να μετατραπεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκίδας στην πρόσφατη συνεδρίαση για το σχέδιο πόλης της συνοικίας «Ζ» (Αλάτσατα, Λιανή Αμμος, Αγ. Ελεούσα), η οποία δεν έχει ενταχθεί ακόμα, εδώ και μια 20ετία, παρότι από τη δημοτική αρχή πέρασαν (εναλλάξ) αρκετοί πρασινογάλαζοι δήμαρχοι.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής - και ομηρίας - είναι χιλιάδες κάτοχοι αυθαιρέτων πρώτης κατοικίας των συνοικιών «Ζ» και «Η» της Χαλκίδας να πληρώνουν αδρά πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης για πάρα πολλά χρόνια, στερώντας από τα παιδιά τους το «χαρτζιλίκι», τη βοήθεια στη μόρφωσή τους, την άνετη διάθεση του ελεύθερου χρόνου τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία απ' τους κατόχους είναι άνθρωποι του μεροκάματου και μισθοσυντήρητοι ή συνταξιούχοι.

Ετσι, τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ δημοτικές αρχές με συνεχή εμπαιγμό και κοροϊδία «τρενάρουν» την ένταξη στο σχέδιο πόλης. Αυτό συμβαίνει, είτε αλλάζοντας μελετητή (όπως έκανε ο σημερινός δήμαρχος Χαλκίδας Χ. Μανιάτης) σπαταλώντας κατ' αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια, είτε με μελέτες τις οποίες δε θα εγκρίνει η Πολεοδομία της Νομαρχίας ή θα απορρίπτει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η παρουσία και παρέμβαση στη συζήτηση του (απορριφθέντος) μελετητή, «εξόργισε» τον δήμαρχο Χ. Μανιάτη που, αφού αποκάλεσε το μελετητή απατεώνα, παραλίγο να 'ρθουν στα χέρια, ενώ για την «επιβολή της τάξης» κλήθηκε η αστυνομία.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη»

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» και ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Σταματούκος καταγγέλλουν και καταδικάζουν «τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα στο δημοτικό συμβούλιο» και την πρακτική των δικομματικών εταίρων, που έχουν ως αποτέλεσμα να μεταβάλλουν τα δημοτικά συμβούλια σε «κοκορομαχίες», που «ο ένας ράβει και ο άλλος ξηλώνει» και τούμπαλιν.

Οσον αφορά το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες κάτοικοι των συνοικιών «Ζ» και «Η», η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» τάσσεται υπέρ της άμεσης νομιμοποίησης όλων των αυθαιρέτων πρώτης κατοικίας και να σταματήσουν τα πρόστιμα ανέγερσης - διατήρησης των υπαρχόντων.

Βέβαια, επισημαίνει η «Συμπαράταξη», το πρόβλημα δε λύνεται αν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο, αν δεν καταδικαστεί στις επερχόμενες εκλογές, και γενικότερα, η πολιτική που γεννά οικοπεδοφάγους, καταπατητές, άναρχη δόμηση και χωροταξία, σύμφωνα με το νόμο του κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ