Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προπαρασκευαστική συνάντηση

Ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη η προπαρασκευαστική σύσκεψη της συνάντησης που θα γίνει το φθινόπωρο στη Φλωρεντία της Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. Πήραν μέρος πολλά κινήματα και φορείς από Ευρώπη, Βαλκάνια, και Μ. Ανατολή. Παρευρέθηκαν επίσης η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, του ΚΜΕ, του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ και άλλοι.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, αναδείχτηκε η πρόθεση της «οργανωτικής επιτροπής της προπαρασκευαστικής συνάντησης» να οδηγήσουν στη χειραγώγηση των κινημάτων μέσα από το μάντρωμα σε δομές εύκολα ελεγχόμενες από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας.

Αναδείχτηκε και πάλι ο στόχος τους να αποσιωπήσουν το ρόλο των ταξικών δυνάμεων και να μετατρέψουν το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης σε κολυμβήθρα αποενοχοποίησης για τις δυνάμεις της συναίνεσης. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η αναφορά, σε κείμενο που μοίραζε η «οργανωτική επιτροπή της προπαρασκευαστικής συνάντησης», ότι η τελευταία μεγαλειώδης εμφάνιση της εργατικής τάξης έγινε τον Απρίλη του 2001. Ολες οι άλλες κινητοποιήσεις που ακολούθησαν για το Ασφαλιστικό με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και σε ορισμένες περιπτώσεις με τη στήριξη της ΓΣΕΕ (χωρίς τη στήριξη της ΠΑΣΚΕ), για τους κυρίους αυτούς δεν υπήρξαν.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, η αγωνία τους να αναδείξουν σε βασικά μέρη του κινήματος, τις ξεπουλημένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που, τη μία, εμφανίζονται ως πολέμιες της «νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης» και, την άλλη στιγμή, στηρίζουν είτε δια της αντιθεσής τους προς κάθε αγωνιστικό σκίρτημα, είτε δια της σιωπής τους, όπως το ματοκύλισμα των ναυτεργατών από την κυβέρνηση και την επιστράτευσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ