Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είμαστε διεκδικητές άλλης πολιτικής

Ο Γιώργος Ρόκος

Eurokinissi

Ο Γιώργος Ρόκος
Να δυναμώσουν την προσπάθεια τής «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», να τη στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων να αλλάξουν τα δεδομένα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος νομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» Γιώργος Ρόκος.

Το βράδυ της Πέμπτης, μίλησε σε ανοιχτή μαζική συγκέντρωση στο πάρκο Μηνά Πατρικίου (Κρήτης), έχοντας στο πλάι του τον νομαρχιακό σύμβουλο Μιχάλη Σπυριδάκη.

«Ο λαός μας δε θέλει νομάρχη μάναντζερ. Θέλει νομάρχη που να αγωνίζεται, που θα ξέρει να διεκδικεί από την κεντρική διοίκηση αρμοδιότητες και πόρους. Δε θέλει Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να λειτουργεί ως μηχανισμός φορολόγησης και ανταποδοτικής λογικής», είπε ο Γ. Ρόκος. Και ανέφερε ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει αποδεχτεί αυτό το ρόλο, αφού από τα 4,5 δισ. εσόδων της, το 1,5 δισ. είναι από άμεσους φόρους επιβαλλόμενους στους πολίτες μέσα από τις υπηρεσίες που ελέγχει η ΝΑ.

«Δε θέλουμε ένα νομάρχη που δεν προβληματίζεται και δεν αντιδρά, που κάθεται απαθής όταν διαπιστώνει ότι υπάρχει συνεχής αποβιομηχάνιση του νομού με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας, που δεν αντιδρά όταν το λιμάνι μετατρέπεται σε αποβατικό σταθμό ΝΑΤΟικών δυνάμεων για την επέμβαση στις γειτονικές χώρες», πρόσθεσε. Και ο Γ. Ρόκος κατέληξε: «Δε θέλουμε να είμαστε καλύτεροι διαχειριστές, αλλά διεκδικητές μια άλλης πολιτικής σε όφελος του λαού και του τόπου μας. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, αγωνιστική παρέμβαση και σύγκρουση».

Ο Μ. Σπυριδάκης, παίρνοντας το λόγο, κάλεσε όλους όσοι δε βολεύονται με την αντιλαϊκή, αυταρχική, αντιδημοκρατική πολιτική που εφαρμόζεται, να πάρουν στα χέρια τους το μήνυμα αντίστασης που στέλνει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση» και να δυναμώσουν την προσπάθεια αλλαγής στη διοίκηση της Νομαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ