Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Τα μεγάλα συμφέροντα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής

Παρέμβαση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης

Παρέμβαση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Πάτρα με προτάσεις για την ανακούφιση από το κυκλοφοριακό χάος στην πόλη έκανε η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Κοσιώνη.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση σημειώνει τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να ανακουφίσουν τους δημότες από το κυκλοφοριακό χάος, αλλά συνέβαλαν με τη στάση τους στη στήριξη αυτής της πολιτικής προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και συγκεκριμένα των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών πετρελαίου. Και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Οι κυβερνήσεις έκαναν τις επιλογές που εξυπηρετούσαν τα μεγάλα συμφέροντα, αγνοώντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τις οδυνηρές επιλογές για την πόλη και τους κατοίκους της στήριξαν και υλοποίησαν ο σημερινός δήμαρχος Ευ. Φλωράτος, αλλά και ο προηγούμενος Α. Καράβολας. Ακολούθησαν την ίδια πολιτική, ανεξάρτητα αν στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, γιατί και οι δύο έχουν την υποστήριξη των μεγάλων συμφερόντων που κερδοσκοπούν από το κυκλοφοριακό χάος, την ασύδοτη χρήση γης αντί να υλοποιήσουν μια ορθολογική οικιστική ανάπτυξη της πόλης, την εφαρμογή ενός πολεοδομικού σχεδιασμού που θα πρόβλεπε ελεύθερους χώρους για πράσινο, πάρκινγκ, δρόμους με μακρόχρονη πρόβλεψη χρήσης κλπ. Μα κυρίως να εξασφαλίζουν φθηνά δημόσια και υψηλού επιπέδου μαζικά μέσα μεταφοράς για όλο το λαό. Είναι συνυπεύθυνοι Καράβολας - Φλωράτος για το σημερινό χάλι της Πάτρας.

Στη συνέχεια η Κίνηση καλεί το λαό της Πάτρας να αξιοποιήσει το όπλο της ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, τονίζοντας: «Δε φτάνει μόνο να αγανακτείς, πρέπει να αξιοποιήσεις το όπλο της ψήφου, να δώσεις δύναμη στον αγώνα, να αναδείξεις δήμαρχο της Πάτρας τον Π. Κοσιώνη. Μόνο έτσι θα καταδικαστούν οι πολιτικές που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση για το κυκλοφοριακό και τις συγκοινωνίες στην Πάτρα.

Είναι ρεαλιστικό με μια αγωνιστική Δημοτική Αρχή να παλέψουμε και να επιβάλουμε μαζί με το λαό σύγχρονες φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες για όλο το λαό της Πάτρας».

Τα άμεσα μέτρα για την ανακούφιση από το κυκλοφοριακό χάος που προτείνει η Κίνηση είναι:

  • Αμεση ολοκλήρωση περιμετρικής και έναρξη εργασιών για μίνι περιμετρική, διάνοιξη δρόμων (όπως Κανακάρη) και διάνοιξη συνδετήριων οδών με περιμετρική.
  • Δημιουργία περιφερειακών δημοτικών πάρκινγκ.
  • Αποκέντρωση υπηρεσιών και εμπορικής δραστηριότητας κυρίως κοντά στον άξονα της μεγάλης περιμετρικής.
  • Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών.
  • Δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ