Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Για νομαρχιακή αρχή που θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική

Παρουσιάστηκε χτες η εκλογική διακήρυξη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» από τον υποψήφιο νομάρχη Βαγγέλη Μπούτα

Κάλεσμα στο λαό της Καρδίτσας να στηρίξει με την ψήφο του στις ερχόμενες εκλογές τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) για την ανάδειξη μιας αγωνιστικής, προοδευτικής νομαρχιακής αρχής, απηύθυνε ο υποψήφιος νομάρχης Βαγγέλης Μπούτας, παρουσιάζοντας την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού σε εκδήλωση που έγινε στο «Κιέριον». Παρουσιάστηκαν, επίσης, και 14 ονόματα υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους και που έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη συμφωνία στο πρόγραμμα του συνδυασμού, την αποφασιστικότητα ν' αγωνιστούν για το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων του νομού.

Η αίθουσα του «Κιέριον», όπου έγινε η εκδήλωση, ήταν κατάμεστη από κόσμο καθώς παραβρέθηκαν πολλοί Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισσες, εκπρόσωποι φορέων και παράγοντες του νομού, κάτι που δείχνει τη μεγάλη ανταπόκριση που συναντούν το κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης και οι θέσεις της ΝΑΣ.

Παρουσιάζοντας την εκλογική διακήρυξη ο Β. Μπούτας τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Νομού Καρδίτσας χρειάζεται νομαρχιακή αρχή αγωνιστική, με προοδευτική αντίληψη για το θεσμό, που θα αντιπαλεύει κάθε αντιλαϊκή πολιτική, θα διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του νομού, αλλά και για τα γενικότερα λαϊκά προβλήματα, που θα στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες». Και πρόσθεσε ότι «είναι συμφέρον για τους κατοίκους του νομού, να εκλέξουν μια νομαρχιακή αρχή που δε θα είναι υποταγμένη στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, ούτε υποχείριο βουλευτικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ».

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, ο Β. Μπούτας υπογράμμισε ότι ο νομός έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, όμως, παρά τις υποσχέσεις, τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και τα διάφορα «πακέτα» και έργα, που κατά καιρούς εξαγγέλλονται, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους, ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία.

Καταλήγοντας, αφού παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις της ΝΑΣ για την επίλυση των προβλημάτων του νομού και των κατοίκων του, υπογράμμισε ότι με τη στήριξη της ΝΑΣ, ενισχύεται η κοινή δράση και η αγωνιστική λαϊκή ενότητα, εκφράζεται με θετικό τρόπο η θέληση του λαού να αντισταθεί και να υπερασπιστεί τα κοινωνικά δικαιώματα, τις ελευθερίες, τα δικαιώματά του για μια καλύτερη ζωή. «Γίνεται - υπογράμμισε - πιο αποτελεσματική η προσπάθειά μας για προβολή και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανάπτυξη του νομού μας με κέντρο τον άνθρωπο. Προβάλλεται η ανάγκη για τη δημιουργία των προϋποθέσεων, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στον τόπο μας, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων».

Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν προέρχονται από το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών, των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων κ.ά., και είναι: Δημήτρης Αλεξίου, επαγγελματίας, Αλέκος Βράντζας, επαγγελματίας, Βαγγέλης Γάκης, αγρότης - μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Αγαπούλα Γιώτα - Λαγού, δημοτικός υπάλληλος, Τάσος Γκαζούνης, υπάλληλος στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αηδόνης Δημητρίου (Δονάτος), δικηγόρος, Βάιος Ελευθερίου, μηχανικός, Λίτσα Καλαμπάκα, επαγγελματίας, Βασίλης Καλογεράκης, εργάτης, Γιώργος Καραμαλίγκας, μηχανικός - νομαρχιακός σύμβουλος, Αποστόλης Κουτής, δημοτικός υπάλληλος, Ντίνα Μπαντή, εργαζόμενη - πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, Αργυρώ Σπυρίδωνος - Χαλάτση, εκπαιδευτικός - μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, Νίκος Στύλλας, επαγγελματίας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τ. Λιατίφη, γραμματέα της ΝΕ Καρδίτσας και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, και του ΔΗΚΚΙ, οι δήμαρχοι Καρδίτσας, Χρ. Τέγος, Μουζακίου, Θ. Καφφές, Ταμασίου, Β. Μόσχος, Νεβρόπολης, Σ. Κρομμύδας, Καλλιφωνίου, Κ. Μαντζιάρας, και πλήθος εκπροσώπων μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ