Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Το «πράσινο φως» στο Βωβό για την πολυώροφη οικοδομή

Το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πήρε ο επιχειρηματίας Μπ. Βωβός για να συνεχίσει την προετοιμασία για το κτίσιμο πολυώροφης οικοδομής στο κτήμα Θων στην περιοχή Αμπελοκήπων της Αθήνας! Ετσι, μια πολυώροφη οικοδομή θα κτιστεί σ' έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της πολύπαθης περιοχής των Αμπελοκήπων και σε βάρος χιλιάδων κατοίκων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία Μπ. Βωβού.

Το Ε' Τμήμα του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμό 2051/2002 απόφασή του έκρινε νόμιμη την πράξη του ΥΠΕΧΩΔΕ με την οποία επετράπη η έναρξη των εργασιών. Στην απόφαση τού δικαστηρίου επισημαίνεται ότι η αναστολή των οικοδομικών εργασιών που ζητούσαν οι προσφεύγοντες (κάτοικοι και μαζικοί φορείς) δεν είναι ανάγκη να αφορά όλο το οικοδομικό τετράγωνο, αλλά μόνο και σε τμήμα του και δεν έχει σημασία αν είχαν διακοπεί ή όχι οι οικοδομικές άδειες για όλο το τετράγωνο.

Με αυτό το σκεπτικό απερρίφθη ο ισχυρισμός των προσφευγόντων, πως δηλαδή σε περίπτωση που τροποποιηθεί το Σχέδιο Πόλης, θα έχει δημιουργηθεί κατάσταση στο επίμαχο οικοδομικό τετράγωνο, που δε θα παρέχει τη δυνατότητα τροποποιήσεων.

Ουσιαστικά, η απόφαση αυτή «λύνει τα χέρια» στον Βωβό να κινήσει τη διαδικασία έκδοσης από την οικεία Πολεοδομία της σχετικής οικοδομικής άδειας, χωρίς, όμως να αποκλείεται νέα δικαστική εμπλοκή, αν οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς προσφύγουν και πάλι στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της οικοδομικής άδειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ