Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Αδικη η καταδίκη από τις ΗΠΑ των πέντε Κουβανών

Διαμαρτυρία μαζικών φορέων τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα

Γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας για την πρόσφατη καταδίκη πέντε Κουβανών από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μαϊάμι θα επιδώσει μεθαύριο (15 του Ιούλη), μετά τις 19.00, στην αμερικάνικη πρεσβεία αντιπροσωπεία φορέων από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, την ΕΕΔΔΑ και την ΟΓΕ. Η αντιπροσωπεία των φορέων αυτών, που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σ' όλους τους φίλους της Κούβας, θα δώσει προηγουμένως ραντεβού στο πεζοδρόμιο του Μεγάρου Μουσικής στις 19.00 μμ της Δευτέρας και ακολούθως θα επιδώσει τη γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στη γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η δίκη και η καταδίκη πέντε Κουβανών από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι, επειδή προσπαθούσαν να συλλέξουν πληροφορίες για τη δράση γνωστών εγκληματικών αντικουβανικών ομάδων στη Φλώριδα, για δολιοφθορές κατά της Αβάνας, είναι άδικη και γιατί «αντιβαίνει τη διάταξη της Χάρτας του ΟΗΕ περί του δικαιώματος κάθε πολίτη να προστατεύει και να υπερασπίζει την ανεξαρτησία, την εδαφική κυριαρχία και την ελευθερία της χώρας του». Και η δήλωση διαμαρτυρίας υπογραμμίζει: «Αντί να συλληφθούν αυτοί που σχεδίαζαν δολιοφθορές και εγκλήματα κατά της Κούβας, καταδικάστηκαν οι πέντε Κουβανοί πατριώτες, οι οποίοι δε διέπραξαν κανένα έγκλημα εναντίον των ΗΠΑ»...

Στις επτά το απόγευμα της Δευτέρας, οι παραπάνω φορείς θα επιδώσουν τη δήλωση εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους Κουβανούς πολιτικούς κρατούμενους που καταδικάστηκαν δις σε ισόβια εκτίοντας τις ποινές τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ