Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αναγκαία η επαγρύπνηση του λαού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις έρευνες για τη 17 Νοέμβρη και την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής που επιχειρείται

Σχετικά με τις έρευνες για τη «17Ν» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ θεωρεί, ότι μηχανισμοί τύπου "17 Νοέμβρη", είτε κατασκευάζονται από μυστικές υπηρεσίες είτε αξιοποιούνται από αυτές στην πορεία. Καμιά σχέση δεν έχουν τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις με την πάλη του λαού για τα δικαιώματά του και το σοσιαλισμό. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται πολύμορφα σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος και, κυρίως, για να επιβάλλονται πρόσθετα αυταρχικά τρομοκρατικά μέτρα κατά του λαού, όπως έγινε πρόσφατα και με την ψήφιση του "τρομονόμου".

Ισως η "17Ν" να είναι άχρηστη σήμερα στους εμπνευστές και υποστηρικτές της, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξάρθρωση κάποιων μηχανισμών της. Είναι φυσικό να μη συμφέρει να αποκαλυφθούν τα κέντρα που κατευθύνουν και παρέχουν κάλυψη στη "17Ν", εντός και εκτός Ελλάδας.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και συντονισμένη δράση, για την αντιμετώπιση των μηχανισμών καταστολής. Η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, το αιματοκύλισμά τους από ειδικές δυνάμεις καταστολής και τα νέα αυταρχικά μέτρα που προωθούνται, όπως ο νέος "τρομονόμος", που βρίσκεται στα σκαριά, επιβάλλουν τη λαϊκή αντίδραση και ετοιμότητα. Η σύλληψη του αρχιπλοιάρχου Γ. Κολλιτσόπουλου, που αποκαλύφθηκε ως νονός της νύχτας, και πέντε ακόμη στελεχών του Λιμενικού Σώματος, δείχνει, επιπλέον, τι μηχανισμοί χρησιμοποιούνται κατά του λαού και τι άνθρωποι καθοδηγούν τέτοιους μηχανισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ