Κυριακή 14 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Θύματα της εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης»

Αυξάνονται και πληθύνονται από χρόνο σε χρόνο τα «θύματα» της εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης» του Ενιαίου Λυκείου, που δεν καταφέρνουν να προβιβαστούν. H «στρατιά» των αποτυχόντων φέτος αριθμεί 10.000 μαθητές της B΄ Λυκείου (ποσοστό 14% από 8% κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά) και άλλους 4.000 της Γ΄ Λυκείου που δεν κατάφεραν να πάρουν απολυτήριο (ποσοστό 5% από μόλις 2,2% πέρσι). Σημειωτέον ότι τα ποσοστά αποτυχίας είναι υψηλότερα σε Λύκεια περιοχών απομακρυσμένων και με χαμηλό μέσο εισόδημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της OΛME από τρεις περιοχές (την Ανατολική Αττική, την B΄ Αθήνας και το Νομό Ηρακλείου), οι οποίες θεωρούνται βαρόμετρο για το πανελλαδικό ποσοστό, η αποτυχία των μαθητών της B΄ Λυκείου προσεγγίζει κατά μέσο όρο το 14,4%, ενώ πέρσι στις ίδιες τρεις περιοχές το ποσοστό ήταν 8,1% (και το πανελλήνιο ποσοστό στο 8,03%).

Για τη Γ΄ Λυκείου, ο μέσος όρος της αποτυχίας στις τρεις περιοχές φθάνει φέτος το 4,9%, ενώ πέρσι ήταν 1,9% (ενώ το πανελλήνιο ποσοστό ήταν στο 2,2%).

Οπως αποδεικνύεται από τους σχετικούς πίνακες, η αποτυχία μεγαλώνει στις πιο «ευάλωτες» περιοχές. Τα ποσοστά αποτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερα σε Λύκεια απομακρυσμένων περιοχών, αγροτικών περιοχών και αστικών περιοχών με χαμηλό μέσο οικονομικό εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ