Τρίτη 16 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χωρίς καταληκτική ημερομηνία η κοροϊδία

Το νοσοκομείο στο Χαϊδάρι θεμελιώθηκε ως «Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Δ. Αττικής» το 1995. Ο πρώτος οργανισμός του ήταν για «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής» και κατέληξε σε «Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής» με την επωνυμία «Αττικόν».

Ο φακός του «Ρ» αποτύπωσε χτες την αρχή και το τέλος των επωνυμιών, μέχρι σήμερα. Τα επίσημα εγκαίνια του νοσοκομείου έκανε ο Κ. Σημίτης στις 6.3.2000, όπως απαιτούσαν τότε οι προεκλογικές ανάγκες. Χτες έγινε η έναρξη λειτουργίας του διαγνωστικού κέντρου και των εξωτερικών ιατρείων. Και ο δεσπότης που έκανε τον χτεσινό αγιασμό θυμήθηκε ότι έκανε και τον αγιασμό το 1995 στη θεμελίωση του νοσοκομείου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Ν. Πολύζος, στην ομιλία του είπε ότι «ένα νοσοκομείο τέτοιας εμβέλειας χρειάζεται μια δεκαετία για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει πλήρως». Μάνι μάνι, δηλαδή, πάμε στο 2005. Ομως, λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τη λειτουργία των κλινικών έλεγε ότι θα «είναι μια εξελικτική πορεία» που δεν «έχει καταληκτική ημερομηνία».

Επεσε διάνα, λοιπόν, η στήλη που στις 5/1/2002 έγραψε: «Το ότι θα περάσουν Μάηδες και Ιούνηδες μέχρι την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου στο Χαϊδάρι είναι σίγουρο. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι πόσα εγκαίνια προεκλογικά ή... ΠεΣΥ αρχικά θα δούμε ακόμη, ενώ ο πολίτης της Δυτικής Αττικής θα συνεχίσει να μην έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας που χρειάζεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ