Τρίτη 16 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Συγκέντρωση για τα θύματα της κυπριακής τραγωδίας

Με αφορμή την 28η επέτειο της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνει συγκέντρωση την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών της κυπριακής τραγωδίας.

Η επίλυση του κυπριακού ζητήματος, που αποτελεί πλέον ένα διεθνές πρόβλημα, καθυστερεί εδώ και 28 χρόνια, αφού δε λαμβάνεται κάποια οριστική απόφαση που να βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές, την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή. Πρόσθετο πρόβλημα για την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος από τις «δύο κοινότητες», όπως αποκαλούνται διεθνώς η τουρκοκυπριακή και η ελληνοκυπριακή πλευρά, είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις εκ μέρους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που οδηγούν στην οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, τονίζει μεταξύ άλλων η ΕΔΥΕΘ.

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι το Ελληνικό Κίνημα Ειρήνης θεωρεί ως μοναδική λύση του Κυπριακού τη δημιουργία μιας Κύπρου ανεξάρτητης, ομόσπονδης και αποστρατικοποιημένης, όπου θα ζουν ειρηνικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, χωρίς την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Ο αγώνας υπέρ της Κύπρου δε νοείται χωριστά από το αίτημα να αποφασίζουν οι λαοί μόνοι τους για τη μοίρα τους και από την πρόταση απομάκρυνσης του ΝΑΤΟ από την περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου, η οποία θα πρέπει να μετατραπεί σε ζώνη ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ