Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Βραβείο χαρακτικής

To A' Βραβείο στη χαρακτική, απέσπασε στον 3ο διαγωνισμό «Νέων Δημιουργών», ο Στέφανος Ρόκος. Πρόκειται για το θεσμό της «Συνάντησης Νέων Δημιουργών», που με μεγάλη επιτυχία είχε λειτουργήσει για 18 συνεχή χρόνια από την γκαλερί «Ωρα» και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, με πρωτοβουλία της Σχολής Βακαλό. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης δημιουργών κάτω των 35 ετών, σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ο Στ. Ρόκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και χρώματος στον Ομιλο Τέχνης και Φιλοσοφίας, με δασκάλους την Ρ. Σαρελάκου τον Κ. Ρόκο και τον Γ. Παπαϊωάννου και στη συνέχεια στο εργαστήρι του Νίκου Στέφου. Το 1995 ξεκινάει τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Τ. Πατρασκίδη, Μ. Γαβαθά στη Ζωγραφική και τον Γ. Μήλιο στη χαρακτική. Προτάθηκε για υποτροφία στα 4 έτη και τώρα φοιτά στο πέμπτο. Για ένα εξάμηνο παρακολούθησε μαθήματα λιθογραφίας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού. Από τις δραστηριότητές του σημειώνουμε: Από το 1997, παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής στα εικαστικά εργαστήρια «Λέσχη» ως βοηθός της ζωγράφου Μ. Ιωαννίδου. Φιλοτέχνησε την αφίσα της θεατρικής παράστασης «Η Μάσκα και το Πρόσωπο», συμμετείχε σε ομαδική έκθεση φοιτητών της ΑΣΚΤ στο Τσεσμέ της Τουρκίας και εργάστηκε για την εκτέλεση των σκηνικών της Ρ. Σαρελάκου στη θεατρική παράσταση «Κραυγή» του Τ. Ουίλιαμς στο Νέο Ελληνικό Θέατρο.

Σημειώνουμε ότι η έκθεση των βραβευθέντων έργων πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής Βακαλό (Λ. Κατσώνη 26), έως τις 25 Φλεβάρη. Ολα τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Ινστιτούτο Γκαίτε στις 19 Φλεβάρη (7 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ