Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αγώνας, η μόνη διέξοδος

«...Βεβαίως, το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, όπως γνωρίζουμε (σ.σ. αναφέρεται στην άνοδο του Χίτλερ). Και σήμερα, αυτό το οποίο αποκαλούμε παγκοσμιοποίηση, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποφέρει και μόνο ένα μικρό κομμάτι ζει καλά. Δείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες, την πιο πλούσια χώρα του κόσμου. Για τους περισσότερους το πραγματικό τους εισόδημα δεν έχει αυξηθεί εδώ και 20 χρόνια».

Ποιος τα λέει αυτά; Τα είπε ο γνωστός Αμερικανός φιλόσοφος και γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι και ακούστηκαν πρόσφατα σε συνέντευξη, που έδωσε στον ραδιοσταθμό «Φλας». Είπε κι άλλα, όμως, ο Ν. Τσόμσκι. Ανάμεσά τους και τα εξής, όταν ρωτήθηκε τι να κάνουν οι πολίτες σήμερα:

«Ο,τι κάναμε πάντα, για αιώνες και χιλιετίες. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να επεκταθεί η κυριαρχία της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει τέλος σ' αυτό τον αγώνα. Κερδίζεις ορισμένες μάχες και χάνεις άλλες. Στοχεύεις ψηλότερα και συνεχίζεις. Αν το δούμε ιστορικά, υπήρξε πρόοδος παρά το ότι γίνονται ορισμένοι κύκλοι.

Θα πρέπει να θυμόμαστε, όμως, ότι οι πλούσιοι και οι ισχυροί προσπαθούν κι εκείνοι πολύ. Είναι προσηλωμένοι σ' έναν σκληρό και εγωιστικό αγώνα. Αν οι υπόλοιποι δεν αντιδράσουμε, θα νικήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ