Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ψηφιστούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ

Συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη με ομιλητή τον Ορέστη Κολοζώφ

«Η ιστορική πείρα μας διδάσκει πως τρομοκρατικές ομάδες όπως η "17Ν", είτε δημιουργούνται είτε στην πορεία χρησιμοποιούνται από τους μηχανισμούς της άρχουσας τάξης, μυστικές υπηρεσίες κλπ., για να προωθήσουν τα δικά τους σχέδια, συνήθως για να προβοκάρουν το λαϊκό κίνημα», σημείωσε ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του Κόμματος στην Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η «17Ν», χρησιμοποιήθηκε για να συκοφαντήσει το λαϊκό κίνημα και σαν πρόσχημα για να ασκηθούν πιέσεις προς τη χώρα μας να αποδεχτεί και να ψηφίσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο και έτσι να δώσει τη δυνατότητα στις ξένες υπηρεσίες, ιδιαίτερα τις αμερικάνικες, να διεισδύσουν ακόμα περισσότερο στις δομές των ελληνικών υπηρεσιών. «Πιστεύουμε πως οι σημερινές έρευνες δεν πρόκειται να μας αποκαλύψουν τους υπεύθυνους, τους εγκεφάλους, όπως συνηθίζεται να λέγεται, αυτής της οργάνωσης. Οπως γίνεται συνήθως με αυτές τις υποθέσεις, ποτέ δε θα αποκαλυφθούν οι ευθύνες των πραγματικών πρωταγωνιστών. Προστατεύονται, και οι υπηρεσίες τους φροντίζουν να παραμείνουν άγνωστοι στον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι «η μάχη των τοπικών εκλογών πρέπει να οδηγήσει σε μια γενική καταδίκη της πολιτικής που προωθεί η ΕΕ και προσπαθούν να υλοποιήσουν στη χώρα μας τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. Αυτές οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε μαζικό απεγκλωβισμό από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τη χειραφέτηση από την πολιτική συμμόρφωσης στην ΟΝΕ». Προειδοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα προσπαθήσουν να εγκλωβίσουν το λαό στην κυρίαρχη πολιτική και θα δοκιμάσουν τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια, αξιοποιώντας είτε τα αντιδεξιά αισθήματα είτε την αντικυβερνητική δυσαρέσκεια.

Απέναντι στις επιλογές που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ο Ορέστης Κολοζώφ υπέδειξε το δρόμο που προβάλλει του ΚΚΕ, τη γραμμή της αγωνιστικής συσπείρωσης για μια ΤΑ μαχητική, διεκδικητική, με το λαό για το λαό, στηριγμένο στην ίδια εμπειρία των εργαζομένων. «Σήμερα με αυτές τις δημοτικές εκλογές δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, σε όσους έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι της πλουτοκρατίας που εγκλωβίζει τους ψηφοφόρους στο δικομματισμό, σήμερα δίνεται η ευκαιρία να διαφοροποιηθούν από τα δύο κόμματα του δικομματισμού χωρίς συναισθηματισμούς. Να γυρίσουν την πλάτη τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσουν τα αγωνιστικά διεκδικητικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ