Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
1ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
Πάλη για τη διατήρηση και ανάπτυξή του

Περιοδεία στο Νοσοκομείο έκανε χτες ο υποψήφιος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Γ. Σταυρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης

Εναν ακόμα χώρο της Υγείας, όπου εκδηλώνεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του Λεκανοπεδίου και σήμερα, με τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΙΚΑ, βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμο, επισκέφτηκε χτες ο Γιάννης Σταυρόπουλος, υποψήφιος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης.

Ο Γ. Σταυρόπουλος είχε συναντήσεις με το διοικητικό διευθυντή του Νοσοκομείου, Μ. Λαγουδάκη και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς της διοίκησης του ΙΚΑ για τη συρρίκνωση και τη μεταφορά του Νοσοκομείου στα Ανω Λιόσια με ταυτόχρονη μείωση των κλινών από 350 σε 150. Μόλις πριν τρεις μέρες ο διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος, αναζητώντας άλλοθι για τις αποφάσεις του, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο και ζήτησε απ' τους γιατρούς και εργαζόμενους να διαβεβαιώσουν ότι το Νοσοκομείο μπορεί να εφημερεύσει, παρά τη μεθοδευμένη σταδιακή μείωση του προσωπικού που επέβαλε στο νοσοκομείο. Ετσι, ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου, συμπληρώνοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της συρρίκνωσης του Νοσοκομείου, παρέδωσε έγγραφο στο διοικητή, στο οποίο αναφέρει ότι με τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο δεν είναι δυνατόν να εφημερεύσει.

Οι εργαζόμενοι, εκφράσανε στο κλιμάκιο της ΝΑΣ την αγωνία τους για το μέλλον του Νοσοκομείου και την αγανάκτησή τους για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΙΚΑ που οδηγεί στο να στερούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας Υγείας αναγκαία κρεβάτια, ενώ την ίδια ώρα ανθούν τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές.

«Αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο σας, η σταδιακή απαξίωση και συρρίκνωσή του, αποτελούν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ και μέρος των γενικότερων αντιλαϊκών επιλογών που παίρνονται για την Υγεία. Γι' αυτό και η πάλη για τη σωτηρία του Νοσοκομείου πρέπει να ενταχθεί στον αγώνα για τη διατήρηση και ανάπτυξη του δημόσιου τομέα Υγείας, κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις, στην απαξίωση, στις περικοπές δαπανών», τόνισε απ' την πλευρά του ο Γ. Σταυρόπουλος.

«Στις εκλογές αυτές, τόνισε, πρέπει να καταδικαστεί ο δικομματισμός, κυρίως από τους μισθωτούς και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ακρίβεια, τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Ασφαλιστικό». «Να εκφράσουμε, κατέληξε, τη δυσαρέσκειά μας, για την πολιτική που ακολουθείται, με τους αγώνες μας, αλλά και με την ψήφο μας στις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ