Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ
Συμπαράσταση στους επαγγελματίες του Πειραιά

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, καθώς και τους αλιείς του Τουρκολίμανου συναντήθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», Κώστας Τζατζάνης.

Οι επαγγελματίες εξέθεσαν τα προβλήματά τους, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της γενικότερης πολιτικής, στην πρόσφατη εξοργιστική φορολογική επιβάρυνση, αλλά και στις πολυποίκιλες επιβαρύνσεις από τους αναρίθμητους και συχνά άδικους και μεροληπτικούς (υπέρ των μεγάλων) ελέγχους από ένα πολύπλοκο και πολυάριθμο σύστημα υπηρεσιών.

Από τη μεριά τους οι αλιείς εξέθεσαν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, της καταστροφής του Τουρκολίμανου με νέες προβλήτες και έξωσής τους, έτσι, από αυτό, σε όφελος των ιδιοκτητών κότερων.

Ο Κ. Τζατζάνης βεβαίωσε, αρχικά, ότι στη γενική θεώρηση της Κίνησης οι ίδιοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες γενικά θεωρούνται σύμμαχοι. Και ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα είναι συμπαραστάτες στους αγώνες τους που θα έχουν στόχο τον περιορισμό της φορολογικής επιβάρυνσής τους, την εκλογίκευση του συστήματος ελέγχου, που σήμερα κυριαρχείται από πελατειακές διακρίσεις και από δραστηριότητες «προστασίας», ρουσφετολογίας, ομηρίας, εκβιασμών και λαδωμάτων. Η σχέση τους με το δήμο, διαβεβαίωσε, θα απαλλαγεί από όλες αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις.

Ακόμη, για το πρόβλημα των αλιέων δήλωσε τη συμπαράστασή του στους αγώνες τους για τη διάσωση της παραδοσιακής τους δραστηριότητας. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του για τις διευκολύνσεις που παρέχονται σήμερα στα κότερα των πλούσιων που έχουν καταλάβει το Τουρκολίμανο και τους χερσαίους κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος, σημείωσε ότι το πλαίσιο αγώνα, στόχων, επεξεργασίας προτάσεων κλπ., δεν μπορεί να είναι έξω από τις γενικότερες συνθήκες και τα προβλήματα, το ρόλο κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ενωσης και μεγαλοκερδοσκόπων, από την ανάγκη πλατιών συμμαχιών και αγώνων των θυμάτων της καταστροφικής σήμερα πολιτικής, με στόχο τη μείωση των αρνητικών της επιπτώσεων, την αποτροπή των χειρότερων και τη συνειδητοποίηση του αγώνα ανατροπής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ