Κυριακή 21 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους νοιάζουν μόνο τα κέρδη

Επιπλέον στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δουλεύει αποκλειστικά και μόνο για να εξασφαλίσει όσο γίνεται περισσότερα κέρδη στις τσέπες των εφοπλιστών και των εργολάβων, καταθέτει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνης Πουντίδης. «Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στα οργανωμένα ναυπηγεία η δράση μας για την υγιεινή και την ασφάλεια αντιμετωπίζεται σαν ένα εμπόδιο όχι μόνο για τους εφοπλιστές, τους εργολάβους, αλλά - από ό,τι αποδεικνύεται στην πράξη - και για τις ίδιες τις αρχές. Το ΥΕΝ, τις δικαστικές και διωκτικές αρχές του Πειραιά», επισημαίνει ο συνδικαλιστής και αποκαλύπτει ότι το κυβερνητικό μήνυμα σε βάρος των επιτροπών είχε σταλεί πριν από δύο χρόνια, όταν ασκήθηκε αναίτια δίωξη σε βάρος του Τεχνικού Επιθεωρητή Μάνου Ζαχαρίου, όμως η ουσία ήταν ότι «παρενοχλούσε» τα μεγάλα συμφέροντα.

Την υπόθεση του Μ. Ζαχαρίου ακολούθησε η δίωξη της 5μελούς Επιτροπής για την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ» και δόθηκε συνέχεια, σύμφωνα με το συνδικαλιστή, με το εξής εξωφρενικό περιστατικό: Δέκα μέρες μετά την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο και ενώ ακόμα το αίμα των 5 μεταλλεργατών ήταν νωπό, η Επιτροπή εντόπισε τον Τεχνικό Ασφαλείας Πετρομανωλάκη να υπογράφει ότι είναι παρών και ελέγχει 18 πλοία ταυτόχρονα! Το αποτέλεσμα; Ο Πετρομανωλάκης παραμένει ανενόχλητος, ενώ μέχρι και σήμερα διώκονται δύο μέλη του ΚΕΠΕΚ και 4 λιμενικοί!

Ο συνδικαλιστής καταγγέλλει ακόμα την απομάκρυνση των 5 επιθεωρητών από τις Επιτροπές και την αντικατάστασή τους από ανθρώπους που ουσιαστικά είναι άσχετοι και επισημαίνει: «Ολα αυτά αποτελούν διαφορετικά κομμάτια σε μια ενιαία πραγματικότητα ότι θα πρέπει η Ζώνη να λειτουργεί σαν ένα κρεματόριο, αρκεί να εξασφαλίζεται η υψηλή κερδοφορία πλοιοκτητών και εργολάβων. Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πως κάτω από αυτές τις συνθήκες, η προστασία της ζωής τους, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς αποτελούν ένα ανοιχτό μέτωπο πάλης γι' αυτούς και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο αν και πότε η κυβέρνηση ή οι αρμόδιοι θα επιδείξουν ευαισθησία, την οποία δεν είχαν ούτε θα αποκτήσουν ποτέ. Οι εργαζόμενοι της Ζώνης ακούνε "βερεσέ" αυτά όλα που διατυμπάνιζε ο κ. Σημίτης την περασμένη βδομάδα στον ΟΛΠ για "Πειραιά - ανθρώπινη πόλη". Εύστοχα πολλοί συνάδελφοι χαρακτηρίζουν σαν το μεγαλύτερο και πετυχημένο έργο που έκανε η κυβέρνηση στη β' περιφέρεια του Πειραιά το... τεράστιο νεκροταφείο του Σχιστού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ