Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΙΚΑ)
Φιέστα ο πρωθυπουργός, απεργία οι γιατροί

Νέες 24ωρες απεργίες μέχρι τις 20.9.2002 άρχισαν οι γιατροί του ΙΚΑ. Στο «νέο ΙΚΑ του 21ου αιώνα» - κατά την έκφραση του Μ. Νεκτάριου - 5.300 συμβασιούχοι γιατροί δουλεύουν χωρίς υγειονομική και συνταξιοδοτική κάλυψη. Αυτό το μείζον θέμα τόσο για τους γιατρούς όσο και για το ΙΚΑ συνολικά το έκαναν στην κυριολεξία γαργάρα ο πρωθυπουργός και ο διοικητής του Ιδρύματος στη διάρκεια χτεσινής φιέστας. Χτες η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αγροτική εστία, που περιέχει τροπολογία με την οποία χορηγείται και στους γιατρούς το επίδομα των 60.000 δραχμών, το οποίο έχουν πάρει ήδη όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα. Επίσης προβλέπει τη σύσταση του Β΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου των γιατρών γιατί το ΙΚΑ δεν ανανέωσε τη θητεία του το 2000.

Οι νέες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες θα γίνουν ως εξής: 26 και 29 του Ιούλη 2002. Στις 2, 5, 12 και 13 του Αυγούστου 2002. Στις 16, 17, 18, 19 και 20 του Σεπτέμβρη 2002. Στη διάρκεια των απεργιών τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται απ' το προσωπικό ασφαλείας.

  • Μια καλοστημένη πολιτική φιέστα, προσεγμένη μέχρι του σημείου να επιστρατευτεί και ο περιβόητος σκηνοθέτης των προεκλογικών διαδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ Μπιρσίμ, εκτυλίχτηκε χτες στο μηχανογραφικό κέντρο του ΙΚΑ, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, ο οποίος προανήγγειλε ένα... ονειρεμένο ΙΚΑ. Στη φιέστα έδωσε «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ, η ΕΣΕΕ, μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ κ.ά. Μετά τη συνεύρεση των «κοινωνικών εταίρων» ήρθε η ώρα των ανακοινώσεων και της εικονικής πραγματικότητας. «Δημιουργούμε ένα νέο ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους, για τους συνταξιούχους, για τους εργαζόμενους, για τους επιχειρηματίες της χώρας. Νέο ΙΚΑ σημαίνει ταχεία και πλήρης εξυπηρέτηση για κάθε ασφαλισμένο, για κάθε συνταξιούχο», είπε ο πρωθυπουργός. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συμβολή της ΓΣΕΕ και των υπόλοιπων στην επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η μετεξέλιξη του ΙΚΑ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τον τελευταίο αντιασφαλιστικό νόμο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ