Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Νέκρωσε για 48 ώρες το εργοτάξιο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 48ωρη προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στο εργοτάξιο - κάτεργο του Ολυμπιακού Χωριού που πραγματοποιήθηκε χτες και προχτές. Στην απεργία συμμετείχε το 100% των εργαζομένων, που συσπειρωμένοι γύρω από το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Εργοταξιακό Παράρτημα, δίνουν καθημερινά τη μάχη για να βάλουν φραγμό στην εργοδοτική ασυδοσία και στην πολιτική της κυβέρνησης που την ενισχύει. Σε συζήτηση του «Ρ» με τον Γ. Φιλιούση, πρόεδρο του Εργοταξιακού Παραρτήματος, ο τελευταίος αναφερόμενος στην απεργία σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Μιλώντας για την καθολική συμμετοχή τους, είπε ότι αυτή αναδεικνύει «με τον πιο πειστικό τρόπο το μέγεθος των προβλημάτων που υπάρχουν» και «ότι τα προβλήματα αυτά, όσο οι εργοδότες κυναγάνε τους χρόνους για να εισπράξουν παχυλά πριμ, γίνονται όλο και επικίνδυνα για τη ζωή των εργαζομένων». Ταυτόχρονα, σημείωσε, η απεργία αποτέλεσε μια ακόμα απάντηση των εργαζομένων στην κυβέρνηση, η οποία ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις και κατεδαφίζοντας την κοινωνική ασφάλιση, όχι μόνο πρωτοστατεί στην «εκτέλεση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, αλλά είναι και ο ηθικός αυτουργός των εργατικών εγκλημάτων που διαπράττονται από την εργοδοσία στους χώρους δουλιάς».

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όπως η αποβολή από το εργοτάξιο όσων εργολάβων δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας, η πύκνωση των ελέγχων από τους επιθεωρητές εργασίας, τόνισε πως «οι εργαζόμενοι είναι επιφυλακτικοί γιατί γνωρίζουν καλά την κυβέρνηση και τους εργοδότες, ξέρουν τους υπεύθυνους των μεγάλων προβλημάτων τους», αλλά και, από την άλλη, γνωρίζουν ότι «όποιο μέτρο παρθεί θα είναι αποτέλεσμα των αγώνων τους και της ταξικής αταλάντευτης αγωνιστικής στάσης του Συνδικάτου τους».

Πρόσκληση στους Ολυμπιονίκες

Πρόσκληση για συνάντηση όπου θα γίνει ενημέρωση για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο εργοτάξιο - κάτεργο του Ολυμπιακού Χωριού, απευθύνει με επιστολή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προς το Σύλλογο Ολυμπιονικών. «Απευθυνόμαστε σε εσάς - σημειώνεται στην επιστολή - γιατί είστε άνθρωποι αγωνιστές, με υψηλά ιδανικά και αυξημένες ευαισθησίες, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι με το κύρος του Ολυμπιονίκη που διαθέτετε, θα συμβάλετε αποτελεσματικά για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες εργασίας στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν αύριο στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ (2018-10-23 00:00:00.0)
Απεργία την Τετάρτη στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ (2018-10-19 00:00:00.0)
Απεργία στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Athens Ledra» (2018-06-29 00:00:00.0)
Με τους αγώνες τους απέσπασαν συμφωνία για υπογραφή ΣΣΕ (2018-06-08 00:00:00.0)
Προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 19 Ιούλη (2017-07-12 00:00:00.0)
Με 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι (2011-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ