Κυριακή 21 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη του ΣΕΒ

ICON

Δεν αφήνουν ούτε λεπτό να περάσει ανεκμετάλλευτο οι μεγαλοβιομήχανοι, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους, στο όνομα δήθεν της «ανταγωνιστικότητας», σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της χώρας. Ετσι στη συνεδρίασή του το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, την περασμένη Τρίτη, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Ρέππα, προέβαλε τις νέες αντιασφαλιστικές και αντεργατικές του αξιώσεις, με τις οποίες ο υπουργός συμφώνησε απόλυτα!

Τρία ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του συμβουλίου και αφορούσαν στο Ασφαλιστικό, στις Εργασιακές Σχέσεις και στην Επαγγελματική Κατάρτιση.

Ο ΣΕΒ αξίωσε από τον υπουργό Εργασίας και νέες ρυθμίσεις γύρω από τα ζητήματα που αφορούν: «Στην εξειδίκευση των κανόνων λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων, στη δυνατότητα μετατροπής των επικουρικών σε επαγγελματικά ταμεία, στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην επικουρική ασφάλιση...». Δηλαδή οι βιομήχανοι άμεσα θέλουν να πάρει «σάρκα και οστά» - ήδη έχει προχωρήσει με τον αντιασφαλιστικό νόμο - μέσω και νέων ρυθμίσεων, η εδραίωση της ιδιωτικής ασφάλισης σε βάρος της δημόσιας. Με τις ρυθμίσεις για τα επαγγελματικά ταμεία στρώνεται ο δρόμος για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ώστε να μπορούν να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων, των ταμείων πρόνοιας κλπ.

Μ' αυτήν ακριβώς την προοπτική δήλωσε ότι συμφωνεί και ο υπουργός Εργασίας. Οπως αναφέρει ο ίδιος ο ΣΕΒ στο δελτίο του, στην ομιλία του ο Δ. Ρέππας υπογράμμισε «τη σπουδαιότητα των επαγγελματικών ταμείων και είπε πως το κεφαλαιοποιητικό σύστημα υπάρχουν δυνατότητες να εισαχθεί και στην επικουρική ασφάλιση»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ