Κυριακή 21 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Χωροφυλακίστικες» πρακτικές

Μέλη της ΚΝΕ στη Μονεμβασιά Λακωνίας θέλησε να παραπέμψει στον εισαγγελέα για προσηλυτισμό(!) ανεκδιήγητος αστυνομικός διοικητής

Τους ξεπεσμένους και άθλιους ενωματάρχες - καραβανάδες των περασμένων δεκαετιών μιμήθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μονεμβασιάς Κώστας Θωμαδάκης, που, με περίσσιο θράσος, τρομοκρατικό ύφος και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, καταφέρθηκε εναντίον πέντε μελών της ΚΝΕ και φίλων τους, στην προσπάθειά του να παρεμποδίσει τη δράση της ΚΝΕ στην περιοχή.

Το εν λόγω «όργανο», αρχικά, αφού προσπάθησε με ψευδείς και αστήρικτες κατηγορίες να τους παρουσιάσει ως κοινά κλεφτρόνια, που κάνουν και χρήση χασίς, συναντώντας την έντονη αντίδραση των μελών της ΚΝΕ και των γονιών τους, τα «γύρισε» στη συνέχεια και τους απείλησε ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα(!) με την κατηγορία του προσηλυτισμού(!!!), επειδή προπαγάνδιζαν τις θέσεις και την πολιτική της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Ο ανεκδιήγητος διοικητής δείχνει να έχει μπερδέψει τον προσηλυτισμό με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ενώ η σύγχυσή του φαίνεται να επιτείνεται από την αυξανόμενη απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να καταφεύγει στην αυταρχική - τρομοκρατική συμπεριφορά κατά των νέων της ΚΝΕ.

Αμετανόητος και μιμούμενος «χωροφυλακίστικες» πρακτικές άλλων εποχών, επανέλαβε τους άθλιους χαρακτηρισμούς του, όταν ο γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ Δήμος Λεβεντάκης και ο γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομάκος, προχώρησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας. Η πρωτόγνωρη στάση του Κ. Θωμαδάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τα δύο στελέχη, που, σε εντονότατο ύφος, του είπαν πως η δίωξη της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την οποία έχει στο στόχαστρο, δεν πρόκειται να περάσει, καθώς επίσης και ότι η πρακτική του αυτή δε θα μείνει αναπάντητη (αλήθεια, η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας γιατί καλύπτει τις απαράδεκτες ενέργειες του Θωμαδάκη και δεν τον εγκαλεί, ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;).

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ τονίζει: «Είναι καθαρό. Ενόχλησε η δράση των νεολαίων αγωνιστών στη Μονεμβασιά, που, αντί να σκύψουν το κεφάλι και να γίνουν εθελοντές στην υποταγή, βάλθηκαν να γίνουν πρωταγωνιστές στη ζωή, για να οικοδομήσουν την κοινωνία των ανθρώπων. Βάλθηκαν να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο, για την άρση της αδικίας και το τέλος της εκμετάλλευσης».

Το ΣΠ Αν. Πελοποννήσου της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση συνειδητοποιεί ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο λαό και στη νεολαία και προσπαθεί, εντείνοντας τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων, να βάλει φραγμό στην αγωνιστική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ