Τρίτη 23 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περιφερειακά δείγματα λιτότητας

Πριν δυο χρόνια (28/7/2000) ο πρώην υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος παρουσίασε το σχέδιο «Υγεία για τον πολίτη» και στις αρχές του 2001 ψηφίστηκε ο νόμος για τη διαβόητη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Μία απ' τις κεντρικές ρυθμίσεις του νόμου είναι η - δήθεν - αποκέντρωση του συστήματος με τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας (ΠεΣΥ).

Ενα δείγμα αυτής της αποκέντρωσης είναι και οι άγριες περικοπές των εφημεριών του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, που επέβαλε ο διοικητής του, κ. Αυγολούπης, στη μέση της τουριστικής περιόδου, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα.

Οι γιατροί κάνουν στάσεις εργασίας, ενώ μετά από σύσκεψη όλων των θεσμικών οργάνων του νοσοκομείου, «ως εκδήλωση έντονης δυσαρέσκειας, και άρνησης συμμετοχής (και συνενοχής) στις περικοπές των υπηρεσιών Υγείας κατετέθησαν και πρωτοκολλήθηκαν οι παραιτήσεις όλων των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου και του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των γιατρών, ενώ στο κείμενο που έστειλαν οι παραιτηθέντες γιατροί επισημαίνουν: «Οι παραιτήσεις μας οφείλονται στην έντονη δυσαρέσκεια που αισθανόμαστε από την απαξίωση και υποτίμηση του έργου, το οποίο από κοινού με τους συναδέλφους μας προσφέρουμε αφιλοκερδώς στα θεσμικά όργανα».

Τελικά η περιφερειοποίηση - όπως ονόμασαν τη δήθεν αποκέντρωση - του ΕΣΥ οδηγεί σε «υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας», όπως σημειώνουν και παραιτηθέντες γιατροί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ