Τρίτη 23 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Επανάσταση... και «17Ν»(!). «Οι πολιτικές δολοφονίες, οι βομβιστικές ενέργειες, οι ληστείες τραπεζών της οργάνωσης 17Ν επιβεβαιώνουν τον κανόνα της διεθνούς επαναστατικής δράσης. Οι επαναστάσεις είναι σχεδόν στο σύνολό τους άδικες, γίνονται με άδικα μέσα και από άδικους ανθρώπους... Ο ιστορικός θρίαμβος του διεθνούς καπιταλισμού οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στον άδικο χαρακτήρα των αντικαπιταλιστικών επαναστάσεων»(!) (Γ. Κύρτσος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

«Παρακλάδι» της Αριστεράς...«Η "17 Νοέμβρη" αποδείχτηκε ένα διεστραμμένο παρακλάδι του αριστερού φυτού της "επαναστατικής βίας". Το κόψιμό του και το τέλος του μύθου που είχε δημιουργήσει είναι μια άριστη ευκαιρία να θυμηθεί και πάλι ο ευρύτερος χώρος της δεξιάς και της κεντροδεξιάς, την πραγματική φύση του κορμού από τον οποίο προήλθε το συγκεκριμένο παρακλάδι» (Θοδ. Σκυλακάκης - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ντ. Μπακογιάννη - «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Αυτόκλητοι προστάτες: «Η θεσμική (!) Αριστερά δεν έχει κανέναν λόγο να νιώθει αμήχανη, επειδή κάποιοι αριστεριστές (!) αποφάσισαν κάποτε να αλλάξουν - υποτίθεται - τον κόσμο με τα όπλα... Σήμερα, υπάρχει μια νέα πραγματικότητα. Η χώρα γυρίζει σελίδα. Η κατάρρευση του μύθου της 17Ν δημιουργεί καλύτερους όρους συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, με δεδομένο ότι υποχωρεί η καχυποψία(!)» (Χρήστος Παναγιωτόπουλος - «ΕΘΝΟΣ»).

Μηνύματα...«"Συμπέρασμα (που θυμίζει λίγο ΗΠΑ μετά τις 11/9/2001): Ολοι είναι εν δυνάμει ύποπτοι, όλοι πρέπει να παρακολουθούνται και να καταδίδονται, οι αριστεροί είναι πλέον ύποπτοι των υπολοίπων λόγω παρελθόντος, μόνον η Αστυνομία είναι υπεράνω υποψίας (η "ανύποπτη"), μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα (Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς) είναι Politically correct (σ.σ. πολιτικώς ορθά) και παρέχουν ασυλία στα μέλη τους". Παρά την υπεράσπιση του κοινωνικού χώρου της Αριστεράς από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το μήνυμα αυτό άρχισε να περνάει» (Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ