Τρίτη 23 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το μήνυμα και...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Αν προσπαθήσουμε όμως να δούμε το μήνυμα που έχουν λάβει τ' ανυποψίαστα παιδιά μας, νομίζω ότι θα είναι - περίπου - το εξής:

"1. Επί 27 χρόνια η Αστυνομία, οι μυστικές υπηρεσίες, οι εμπλεκόμενες μαφίες και οι διαπλεκόμενοι στα υψηλά κλιμάκια έκαναν μόνο "καθαρές" δουλιές.

2. Επί 27 χρόνια ουδείς πολιτικ?ός, πολιτευτής ή πολιτευόμενος (ή συγγενής τους) έφερε οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συνέβη ή δε συνέβη.

3. Μια (μικρή έστω) πτέρυγα της μη ενταγμένης Αριστεράς παραμένει "εσαεί επικίνδυνη" και ύποπτη για εγκληματική δράση.

4. Οι "συνήθεις ύποπτοι" στηρίζονται πάντα από αποπροσανατολισμένους (ίσως και συνοδοιπόρους) διανοουμένους (γαλλικής, κυρίως, προέλευσης), οι οποίοι πρέπει ή να μετανοήσουν ή να εξοβελιστούν.

Συμπέρασμα (που θυμίζει λίγο ΗΠΑ μετά τις 11/9/2001): Ολοι είναι εν δυνάμει ύποπτοι, όλοι πρέπει να παρακολουθούνται και να καταδίδονται, οι αριστεροί είναι πλέον ύποπτοι των υπολοίπων λόγω παρελθόντος, μόνον η Αστυνομία είναι υπεράνω υποψίας (η "ανύποπτη"), μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα (Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς) είναι Politically correct και παρέχουν ασυλία στα μέλη τους. Παρά την υπεράσπιση του κοινωνικού χώρου της Αριστεράς από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το μήνυμα αυτό άρχισε να περνάει. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξανασκεφθεί το θέμα. Από μια τέτοια νέα μεταπολίτευση μόνον η συντήρηση μπορεί να βγει κερδισμένη...».

Αυτά γράφει χθες στα «Νέα» ο Γ. Πανούσης, καθηγητής της Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ