Τρίτη 23 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο αρχείο η υπόθεση της «ΜΑΥΟ»

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση «ΜΑΥΟ», καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Δημ. Παπαγγελόπουλος, που διεξήγαγε τη σχετική προκαταρκτική έρευνα, έκρινε ότι είναι αβάσιμες οι αιτιάσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη για εισροή μαύρου χρήματος στα ταμεία της ΝΔ από τροφοδότη λογαριασμό της λιβεριανής εταιρίας. Ο εισαγγελέας απέρριψε ως αβάσιμες και τις αντίστοιχες αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ Βαγγ. Μεϊμαράκη περί διακίνησης μαύρου χρήματος στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις αιτιάσεις του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την υπογραφή της σύμβασης για το αεροδρόμιο των Σπάτων. Τον τελικό λόγο για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης έχει η Εισαγγελία Εφετών.

Κ. Λαλιώτης: Είναι αδιανόητο... συνεχίζω τον αγώνα

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, - ο οποίος επανειλημμένως είχε καταθέσει στο συγκεκριμένο εισαγγελέα για την υπόθεση - προφανώς... ενοχλημένος από τις εξελίξεις, έσπευσε να κάνει δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει: «Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα μεταδίδονται ως πληροφορίες από τα ΜΜΕ ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Παπαγγελόπουλος έχει προτείνει να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της λιβεριανής εταιρίας ΜΑΥΟ, παρά την αποδεδειγμένη ροή μαύρου και αδήλωτου χρήματος προς τη ΝΔ, η οποία αφενός μεν έχει διαπιστωθεί με αδιαμφισβήτητα τραπεζικά έγγραφα και παραστατικά στοιχεία, αφετέρου δε έχει ομολογηθεί πλέον από τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ».

Παράλληλα, ο Κ. Λαλιώτης, θεωρεί «αδιανόητο να προτείνεται να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο χωρίς να έχει διερευνηθεί εις βάθος». Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι «είναι αδιανόητο να μην ενδιαφέρει τη δικαστική έρευνα στην προανακριτική της φάση ποιοι ήταν οι "άγνωστοι" χρηματοδότες της ΝΔ, ποια ποσά έδιδαν, από ποιες πηγές και με ποια ανταλλάγματα, για την προώθηση των οικονομικών τους συμφερόντων. Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή που οι πάντες απαιτούν διαφάνεια στη δημόσια ζωή και στη χρηματοδότηση των κομμάτων, η υπόθεση της MAYO να προτείνεται να οδεύσει προς το αρχείο».

Πάντως, ο Κ. Λαλιώτης, δήλωσε... σίγουρος ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «δεν μπορεί και δεν πρόκειται να κλείσει, όσο και αν το θέλουν και προσπαθούν ορισμένοι. Συνεχίζω, τον αγώνα για να κατοχυρωθεί η διαφάνεια ως μια αδιαπραγμάτευτη αρχή στη δημόσια ζωή και θα τον συνεχίσω ως το τέλος»

«Σκληρή» η Ρηγίλλης

«Σκληρή» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στον Κ. Λαλιώτη, γεγονός που δείχνει την πρόθεση της Ρηγίλλης να συμπεριλάβει το θέμα στη δικομματική κόντρα. Ο Θ. Ρουσόπουλος στη δήλωσή του αφού σημειώνει ότι «η ΝΔ με ψυχραιμία και σοβαρότητα θα περιμένει την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης», αφήνει αιχμές για τη «χρησιμοποίηση» της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, «για να παίξουν τα μικροκομματικά τους παιχνίδια». «Οσο για το Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως με το αποψινό του παραλήρημα ξεπέρασε και τα όρια της αυτογελοιοποίησης», καταλήγει ο Θ. Ρουσόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξαναζεσταμένη σούπα (2002-05-24 00:00:00.0)
Θόρυβος γύρω από τα οικονομικά (2002-03-05 00:00:00.0)
Σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή (2001-11-08 00:00:00.0)
Συνέχεια στο σίριαλ «σκανδαλολογίας» (2001-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ