Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφο που θα χτυπάει τη μοιρολατρία

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να πιστέψει στη δύναμή του, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται από χτες και θα παραμείνει ως την Κυριακή. Σε δηλώσεις της από το αεροδρόμιο, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Νιώθουμε την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στον ελληνικό λαό ότι η εκλογική μάχη δεν είναι μόνο η πράξη μιας Κυριακής. Πρέπει να είναι συνόψιση των συμπερασμάτων μιας ολόκληρης δεκαετίας, πρέπει να είναι πράξη συνείδησης γι' αυτό που έρχεται και πάνω απ' όλα, κατά τη δική μας σταθερή άποψη, πρέπει να είναι μια επιλογή που χτυπάει αποφασιστικά τη μοιρολατρία που καλλιεργείται. Και καλλιεργείται στη χώρα μας σκόπιμα για να κάνει το λαό αδύναμο, για να δέχεται ν' αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών από 500% ως 1.700%, ενώ οι μισθοί και τα μεροκάματα να αυξάνουν από 2% ως 4%».

«Αυτή η σύγκριση - συνέχισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - φτάνει για να αποδείξουμε ότι στην Ελλάδα μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα, αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να δώσει ένα γερό χτύπημα στην κυβέρνηση, αν ο λαός αποφασίσει να μην ξεγελαστεί από τις αυταπάτες ότι η ΝΔ απέκτησε διαφορετικό πρόσωπο, αν αποφασίσει να δείξει ότι έχει μεγάλη δύναμη στα χέρια του. Ως ΚΚΕ μας ενδιαφέρει να αποδείξουμε όχι ότι έχουμε μια φιλολαϊκή πολιτική - αυτό το αποδεικνύουμε πολύ εύκολα - αλλά κυρίως να αποδείξουμε ότι ο ελληνικός λαός ΜΠΟΡΕΙ. Μόνο που το ΜΠΟΡΕΙ του ελληνικού λαού είναι τελείως διαφορετικό από το "μπορεί" του κ. Σημίτη και του κ. Καραμανλή».

Ανησυχούμε για το ελληνικό στράτευμα στο Κόσσοβο

Εν συνεχεία η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στη ΝΑΤΟική επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και στην κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι η Θεσσαλονίκη έχει νωπές στη μνήμη της τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του ΝΑΤΟικού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Σήμερα θέλουμε να θυμίσουμε ότι είχαμε αντιταχθεί σθεναρά στη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής στο Κόσσοβο. Εχουμε πρόσθετους λόγους, λόγω των εξελίξεων στη Μιτροβίτσα και γενικότερα στο Κόσσοβο και λόγω των ΝΑΤΟικών σχεδίων, να ανησυχούμε για το ελληνικό στράτευμα των 1.200 ανδρών που βρίσκονται εκεί, όπως βεβαίως ανησυχούμε για τα στρατευμένα παιδιά των άλλων χωρών. Είμαστε ριζικά αντίθετοι η ελληνική δύναμη να βρίσκεται κάτω από ΝΑΤΟική διοίκηση και να μετατρέπονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε υπαλλήλους του ΝΑΤΟ, σε επιχειρήσεις που στρέφονται εναντίον των λαών ολόκληρης της περιοχής».

Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με την κατάσταση του ελληνικού στρατεύματος στο Κοσσυφοπέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προκλητική η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είπε ότι δε γνωρίζει λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται ο ελληνικός στρατός, επειδή αυτός βρίσκεται κάτω από ΝΑΤΟική σημαία. Δε νομίζω ότι υπάρχει Ελληνας στρατιώτης, Ελληνας αξιωματικός που έχει δώσει τον όρκο του στη ΝΑΤΟική σημαία. Ορκος δόθηκε αποκλειστικά και μόνο στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, των συνόρων, δηλαδή στην ελληνική σημαία».

Ερχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τα ΤΕΙ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Ο λαός πρέπει να έχει υπόψη του ότι έρχονται, κυρίως μετεκλογικά, καινούρια αποκρουστικά και βάρβαρα μέτρα, που θα πλήξουν αυτή τη φορά το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με μοχλό τα ΤΕΙ και το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Ερχεται νέος γύρος μέτρων στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης και δεν είναι καθόλου υπερβολή να τονίσουμε ότι η υγεία και η παιδεία θα μετατραπούν σε μια πιο ισχυρή κερδοσκοπική εταιρία, την οποία δυστυχώς θα την πληρώνουν, για να κερδίζει, τα παιδιά του λαού μας, οι λαϊκές οικογένειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ