Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

Την παταγώδη αποτυχία της «μεταρρύθμισης» επισημαίνει η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, με αφορμή την ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των βαθμολογιών. «Η ιδιαιτερότητα των μαθητών με ειδική μαθησιακή δυσκολία - δυσλεξία, δεν είναι προσωπικό "πρόβλημα" του παιδιού, αλλά είναι κοινωνικό και κυρίως εκπαιδευτικό πρόβλημα. Οι όποιες διευκολύνσεις των δυσλεκτικών μαθητών δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προνομιακή μεταχείριση, αλλά είναι νόμιμο δικαίωμα που τους παρέχει η ίδια η πολιτεία» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ενωσης.

Παράλληλα, απαιτεί αύξηση των δαπανών για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία και μείωση της παραπαιδείας, με διασφάλιση της αυτόνομης και ανεξάρτητης εκπαιδευτικής λειτουργίας κάθε βαθμίδας της εκπαίδευσης, με ενίσχυση του θεσμού του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Αυτό σημαίνει, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, άμεση κατάργηση των εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και ανασύνταξη βιβλίων και προγραμμάτων σπουδών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των μαθητών και την αποκατάσταση του μορφωτικού ρόλου που πρέπει να έχει το σχολείο.

Τέλος, η Ενωση Γονέων ζητάει υποχρεωτική μόρφωση όλων των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και όχι μόνο και συστηματική αξιολόγηση, σε καθημερινή βάση, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ