Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Στο φουλ οι κυβερνητικοί μηχανισμοί

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Προεκλογικό σχέδιο αποπροσανατολισμού, υποσχεσιολογίας, ρουσφετιών και άλλων «εκσυγχρονιστικών επιχειρημάτων», έθεσαν σε εφαρμογή οι κυβερνητικοί μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, με στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Το παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, με αφορμή τα «σούρτα - φέρτα» υπουργών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στο νησί.

«Φέρνουν τους υπουργούς στην Κέρκυρα - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - τον ένα μετά τον άλλον και σκέφτονται να φέρουν και τον κ. Σημίτη. Δείχνουν έτσι τον πανικό τους. Προφανώς θεωρούν τους Κερκυραίους αφελείς και χωρίς μνήμη. Ομως αυτοαποκαλύπτονται».

Και συνεχίζοντας αναφέρει η ΝΕ Κέρκυρας: «Ο υπουργός Γεωργίας τίποτα δεν είπε για την απαράδεκτα χαμηλή τιμή του λαδιού, το μεγάλο κόστος παραγωγής, τις συνεχείς περικοπές στις επιδοτήσεις. Αρνήθηκε ακόμα και προφορικά να δεσμευτεί για χρηματοδότηση προγραμμάτων εκσυγχρονισμού του ελαιώνα, που τόσο πολύ έχουν προβάλει τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης, αυτός «περιφρονεί χρόνια τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα δικαστήρια για πρόσληψη προσωπικού, ήρθε τώρα προεκλογικά για να βάλει... ένα μάρμαρο μνημείο στη διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα κατέρριψε ρεκόρ καλού... μυστριού. Την ίδια μέρα κατάφερε και τοποθέτησε δύο τέτοια μάρμαρα. Το ένα στην Ηγουμενίτσα, το άλλο στην Κέρκυρα».

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό να αποδοκιμάσει την ΠΑΣΟΚική προεκλογική υποσχεσιολογία, που συνιστά και προκλητική προσβολή της νοημοσύνης του και να καταδικάσει την αντιλαϊκή του πολιτική.

Μια πολιτική που στην Κέρκυρα μεταφράστηκε σε ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, σε δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος που αναγκάζει πολλούς ελαιοπαραγωγούς να εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους, σε πλήγμα εναντίον των μικρομεσαίων που στραγγαλίζονται από τη φορολογία, αλλά και την «εισβολή» μεγάλων επιχειρήσεων στην αγορά του νησιού. Μια πολιτική πέταξε έξω από τα σχολεία τα παιδιά, που άφησε αστήρικτη την πλούσια πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα πολλών κερκυραίων και φορέων, που υποβάθμισε τις δημόσιες υπηρεσίες στο νησί, όπως το νοσοκομείο που καρκινοβατεί, το Πανεπιστήμιο που συνεχώς υποβαθμίζεται και οδεύει στη διάλυση.

Τέλος, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό να ενισχύσει εκλογικά το ΚΚΕ που «βρίσκεται πάντα κοντά στους αγώνες των εργαζομένων και δεν τους θυμάται μόνο στις εκλογές». Το ΚΚΕ, που προτείνει μία εντελώς αντίθετη πολιτική: Ρήξης και σύγκρουσης με την οικονομική ολιγαρχία, ανάπτυξης των εργατικών δικαιωμάτων, στήριξης και πραγματικού εκσυγχρονισμού της αγροτικής οικονομίας και της μικρομεσαίας επιχείρησης, της δωρεάν δημόσιας υγείας και παιδείας για όλους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα ντοκουμέντο για τη δράση του ΕΛΑΣ στην Κέρκυρα (2022-10-28 00:00:00.0)
«Να σταματήσει η δίωξη των τεσσάρων αγωνιστών» (2003-05-27 00:00:00.0)
Γκρεμίζουν κινηματογράφο για να χτίσουν πολυκαταστήματα (1999-08-03 00:00:00.0)
Οι Κερκυραίοι έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με το σέρβικο λαό (1999-06-11 00:00:00.0)
Οι Κερκυραίοι έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με το σέρβικο λαό (1999-06-10 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης και αγώνα (1998-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ