Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Φακελώνουν» και τους μαθητές!

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Στο «φακέλωμα» μαθητών επιδίδεται τους τελευταίους μήνες στη Βρετανία η εταιρία βιομετρικού λογισμικού «Μάικρο Λαμπράιν Σίστεμς», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και οργανώσεων προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής.

Οι αντιδράσεις σημειώνονται επειδή η «Μάικρο Λαμπράιν Σίστεμς» έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με τις βιβλιοθήκες 350 βρετανικών δημοτικών σχολείων για την παροχή ειδικών ταυτοτήτων που θα αναγνωρίζουν τα δακτυλικά αποτυπώματα των μικρών μαθητών στο όνομα της «ασφάλειας και της αποτροπής κλοπής ή απώλειας βιβλίων»!

Μία από τις οργανώσεις προάσπισης της ιδιωτικής ζωής, η «Πράιβασι Ιντερνάσιοναλ» έφερε το θέμα αυτό στα βρετανικά ΜΜΕ στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο. Εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης επισήμανε πως επιχειρηματικές δραστηριότητες εταιριών όπως η «Μάικρο Λαμπράιαν Σίστεμς» καταστρατηγούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών, δίχως καν την πρότερη εξασφάλιση της γνώμης των γονέων ή των κηδεμόνων τους, ενώ τα εκθέτει και τα εθίζει από νωρίς στην εφαρμογή αστυνομοκρατούμενων μέτρων και πρακτικών παρακολούθησης και παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ