Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στο Καλοχώρι

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε στη συνέχεια το Καλοχώρι, που μαζί με τη Σίνδο αποτελεί την καρδιά της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης. Μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, που αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρά προβλήματα: περιβαλλοντικά, προβλήματα ανάπτυξης, ανεργίας, έλλειψης υποδομών, χρηματοδότησης, προβλήματα από την εφαρμογή του νόμου Καποδίστρια κά.

Η Αλέκα Παπαρήγα και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έγιναν δεκτοί στο Δημαρχείο από το δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εχεδώρου, που προήλθε από τη συνένωση των Δήμων Ιωνίας, Σίνδου και της Κοινότητας Καλοχωρίου. Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία πλήθος δημοτών, ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Σελβίδης, επισήμανε ότι στην περιοχή Καλοχωρίου υπάρχουν περί τα 900 εργοστάσια από τα περίπου 2.000 που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που δημιουργεί τρομερά προβλήματα ρύπανσης και καταστροφής του περιβάλλοντος.

«Χρειάζεται, τόνισε, να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα υπερβολικής άντλησης νερού από την περιοχή, που συμβάλλει σε συνεχείς καθιζήσεις του εδάφους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έλη που επιδεινώνουν παραπέρα τα περιβαλλοντικά προβλήματα». Αναφέρθηκε στην έλλειψη βιολογικού καθαρισμού, την ανάγκη άμεσης φροντίδας της πολιτείας για τη μόνιμη στέγαση των τσιγγάνων της περιοχής σε διάφορους δήμους, καθώς και στο αίτημα του Δήμου να του επιστραφούν οι εκτάσεις που είχαν απαλλοτριωθεί για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, σχέδιο που έχει τώρα εγκαταλειφθεί, για να αξιοποιηθούν σαν χώρος πράσινου για τη γενική αναβάθμιση της περιοχής.

Στη σύντομη απάντησή της η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι κατανοεί τα προβλήματα αυτά και την ανάγκη πάλης για τη λύση τους, επισήμανε όμως ότι τα προβλήματα συνδέονται με μια γενικότερη πολιτική που ακολουθείται και που ευθύνεται για τη στρεβλή ανάπτυξη του τόπου. Το χτύπημα αυτής της πολιτικής και η ανατροπή της, κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα, θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κατεύθυνση την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού.

Το πρόγραμμα σήμερα και αύριο

Σήμερα Σάββατο η ΓΓ του ΚΚΕ θα επισκεφθεί το Δήμο Αγίου Παύλου και θα έχει συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο. Στις 11.30 πμ θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Φυσικομαθηματική Σχολή του ΑΠΘ.

Αύριο Κυριακή στις 10 πμ θα περιοδεύσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στις 12μμ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πολίχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ