Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προωθείται μεγαλύτερη χειραγώγηση στην ΠΓΔΜ

Παρέμβαση του Στρατή Κόρακα σε σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρεμβαίνοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για τη σύναψη συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης με την ΠΓΔΜ, τόνισε με έμφαση:

«Η προωθούμενη συμφωνία θα αποτελέσει την πρώτη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας για τη ΝΑ Ευρώπη.

Σίγουρα οι όροι της, που δέχεται η έκθεση SWOBODA, αποβλέπουν όχι στη σταθεροποίηση και στην ειρήνη αλλά σε μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική χειραγώγηση της χώρας, στον έλεγχο του φυσικού πλούτου της, στην υπερεκμετάλλευση του εργατικού της δυναμικού και στην παραπέρα χρησιμοποίησή της ως ορμητήριο κατά των λαών της περιοχής που αντιστέκονται στη Νέα Τάξη, και όλα αυτά με "αντάλλαγμα" την υπόσχεση μελλοντικής της ένταξης στην ΕΕ.

Η έκθεση αποδέχεται τις κατευθύνσεις αυτές, όπως και η γενικότερη πολιτική της ΕΕ για τη ΝΑ Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση δίνονται συγχαρητήρια στην FYROM για την "εποικοδομητική" στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία και για τον "ειρηνευτικό" ρόλο γιατί "αποδέχτηκε τη στάθμευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο έδαφός της". Φυσικά αποσιωπάται η αγανάκτηση του λαού της που εκδηλώθηκε με ογκώδεις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.

Επειδή θεωρούμε ότι τόσο το Σύμφωνο Σταθερότητας όσο και η διαδικασία "σταθεροποίησης και σύνδεσης" που εφαρμόζει η ΕΕ για τις χώρες της περιοχής, θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στην περιοχή, νέα δεινά στους λαούς και θα ενισχύσουν παραπέρα τον ηγεμονικό ρόλο των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, θα καταψηφίσουμε την έκθεση. Ετσι εκφράζουμε και την αλληλεγγύη μας στο λαό της FYROM».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ