Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Αίφνης... «ενδιαφέρθηκαν» για την υγεία του Μιλόσεβιτς

ΧΑΓΗ.--

Οψιμο «ενδιαφέρον» για την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, έδειξαν χτες οι εισαγγελείς του δικαστηρίου της Χάγης. Αφού δημοσιοποίησαν ιατρική έκθεση ιατρών του ΟΗΕ που διαπιστώνει «σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα με ορατό τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής», πρότειναν στον Μιλόσεβιτς που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την υπεράσπιση του εαυτού του, «να ελαφρώσει το βάρος που πέφτει στους ώμους του από τη διαδικασία αντεξέτασης των μαρτύρων»...

«Ο Μιλόσεβιτς είναι άνθρωπος με σοβαρούς καρδιαγγειακούς κινδύνους που απαιτούν μελλοντικό έλεγχο. Το βάρος δουλιάς θα πρέπει να μειωθεί, ενώ ταυτόχρονα προτείνεται η παροχή ιατρικής αγωγής από καρδιολόγο», είπε ο προεδρεύων δικαστής Ρίτσαρντ Μέι, ανακοινώνοντας την έκθεση γιατρών του ΟΗΕ. Και ο Μέι κατέληξε λέγοντας πως μετά από κάποιες περαιτέρω εξετάσεις το δικαστήριο θα «εξετάσει οποιαδήποτε λύση στο μέλλον αναφορικά με τη διεξαγωγή της δίκης».

Πριν ο Μέι κλείσει το στόμα του, ήρθε η οργισμένη αντίδραση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ποτέ δε ζήτησα ιατρικές εξετάσεις, ούτε όταν υπέφερα από υψηλότατο πυρετό, είπε αρνούμενος το διορισμό δικηγόρου και επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά πως «αυτό το στημένο δικαστήριο δε θα πρέπει να θρέφει αυταπάτες πως εγώ ζητώ το οτιδήποτε». Και ο Μιλόσεβιτς κατέληξε: «Αυτή η δίκη δεν είναι παρά μία φάρσα που δεν έχει καμία σχέση με τη δικαιοσύνη. Πρόκειται για αντίποινα σε προσπάθειες αντίστασης κατά της Νέα Τάξης Πραγμάτων»!

Ακολούθως, οι δικαστές όρισαν ως καταληκτική ημερομηνία την 13η Σεπτέμβρη, κατά την οποία οι εισαγγελείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την υπόθεση των κατηγοριών που αναφέρονται στο Κοσσυφοπέδιο και πως σε κάθε περίπτωση, μέχρι το Μάη του 2003, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δίκη του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ