Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Δίωξη κατά του «Ρ»
Ο λαός έκρινε

Απρόβλεπτα μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η θύελλα καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού και ταυτόχρονα συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη», για την πολιτική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο, ο οποίος απολαμβάνει την ολόπλευρη στήριξη και κάλυψη συνολικά της κυβέρνησης.

Στο πίσω μέρος του «μυαλού» της κυβέρνησης δε βρίσκεται τίποτε άλλο παρά ο στόχος, να πληγεί, μέσω του «Ρ», η ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμα άσκησης πολιτικής κριτικής, το δικαίωμα στη διαφορετική πολιτική θέση, να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης στην αντιλαϊκή της πολιτική. Ο στόχος να πάρει σειρά στην ποινικοποίηση η πολιτική ζωή του τόπου, να θιγούν τελικά τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες του ίδιου του λαού.

Τα σχέδιά της όμως δε βρίσκουν έδαφος να «καρποφορήσουν», ο ελληνικός λαός έκρινε και αποφάσισε. Και η απόφαση είναι κατηγορηματική και αμετάκλητη: Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δε θα περάσει. Ο «Ριζοσπάστης» θα βγει νικητής και από αυτή τη μάχη, όπως πάντα συνέβαινε στο παρελθόν, όπως πάντα θα γίνεται στο μέλλον. Αυτή την απόφαση ας τη βάλει καλά στο μυαλό της η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ