Κυριακή 28 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αγώνας, η απάντηση στα προβλήματα

Τα αποτελέσματα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων έρχονται να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά την αντιδραστικότητα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή της, η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε πρόσφατα η ΟΛΜΕ και συνεχίζει:

Οι μαθητές των Λυκείων μειώθηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατά 16,5 %! Από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, παρατάει το σχολείο και δε συνεχίζει στη Β΄ Λυκείου το 16%. Το ποσοστό των μαθητών που πηγαίνουν στα Ενιαία Λύκεια μειώθηκε κατά 12,5%, όση περίπου είναι και η αύξηση που σημειώνουν τα ΤΕΕ.

Οι παραπάνω αριθμοί είναι οι πιο κραυγαλέες αποδείξεις της ταξικότητας που συνεχώς εντείνεται με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης... Το στοιχείο της μείωσης του ποσοστού των μαθητών που πηγαίνουν στα Ενιαία Λύκεια, παράλληλα με την αύξηση αυτών που φοιτούν στα ΤΕΕ, φανερώνει τον στόχο του σημερινού σχολείου, που δεν είναι να προσφέρει γνώση στους μαθητές, αλλά να τους βγάλει στην αγορά εργασίας με λιγότερα εφόδια, έτσι ώστε να είναι εύκολα χειραγωγήσιμοι.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, τονίζει η ανακοίνωση, η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους είναι να μπουν μπροστά, απαιτώντας το δικαίωμά τους για μόρφωση, για ένα άλλο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν που θα τους παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές θα βρεθούν μπροστά σε νέα αδιέξοδα. Η μόνη διέξοδος απέναντι σε αυτά είναι η αγωνιστική στάση ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ