Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' Εθνική
Ντέρμπι στα Γιάννενα

Σήμερα διεξάγεται το κυρίως «πιάτο» της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής και τα βλέμματα είναι στραμμένα στα Γιάννενα, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Λάρισα. Οι δύο ομάδες έχουν βάλει υποψηφιότητα για άνοδο στην Α' Εθνική κατηγορία και θέλουν, ειδικά από τα ντέρμπι όπως το σημερινό, να παραμείνουν αλώβητες. Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, θέλουν να βγουν νικητές από αυτή τη συνάντηση ώστε να μείνουν κοντά στην κορυφή, ειδικά τώρα με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, αφού ο Αντρέας Μιχαλόπουλος αποτελεί παρελθόν για τον «Αγιαξ της Ηπείρου». Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Φοιρός, θέλει να κάνει ένα νικηφόρο ντεμπούτο στη νέα του ομάδα. Ιδιο σκηνικό όμως και για την ΑΕΛ, αφού ο Τάκης Παραφέστας είναι ο νέος προπονητής της ομάδας της Θεσσαλίας που πήρε τη θέση του Νεμπόισα Λιτσάνεν. Η νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα είναι ό,τι καλύτερο για μια νέα αρχή της ιστορικής ομάδας της Λάρισας, ώστε να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην κορυφή και για να βρεθούν στη «μεγάλη» κατηγορία.

Ο πρωτοπόρος Αθηναϊκός φιλοξενείται στην Πιερία και θα αντιμετωπίσει τον Πιερικό με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και κάθε θετικό αποτέλεσμα μοιάζει με «σανίδα σωτηρίας». Η συγκάτοικος του Αθηναϊκού στο ρετιρέ, η ομάδα του Αιγάλεω, κάνει επικίνδυνη έξοδο από την έδρα του, αφού αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι τρεις βαθμοί, για τους Αθηναίους θα είναι ό,τι καλύτερο καθώς θα παραμείνουν πρώτοι. Οι Θεσσαλονικείς δε θέλουν να χάσουν στην έδρα τους ούτε ένα βαθμό στα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι το τέλος της περιόδου προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για μια καλή θέση στον πίνακα της βαθμολογίας.

Στην Ελευσίνα, ο τοπική ομάδα υποδέχεται τον Παναιγιάλειο που επιζητεί μια εκτός έδρας επιτυχία. Κάθε θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας για τους Αιγιώτες δίνει σημαντικές ελπίδες για την είσοδο στην πρώτη τετράδα. Οι γηπεδούχοι όμως είναι ικανοί για τη νίκη που θα τους διατηρήσει ζωντανούς στο δύσκολο δρόμο της Β' Εθνικής. Στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ο Εθνικός αντιμετωπίζει την Καλλιθέα θέλοντας πλέον να συνεχίσει με καλές εμφανίσεις τους αγώνες που απομένουν για τη σεζόν αυτή. Από την άλλη, η Καλλιθέα μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ, στα Γιάννινα, θέλει την εκτός έδρας επιτυχία για να φύγει από τη μέση της βαθμολογίας που έχει φέρει και την αγανάκτηση της διοίκησης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Ιάλυσος υποδέχεται τη Νάουσα, ο Ολυμπιακός Βόλου τον Παναιτωλικό και η Βέροια την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ολα οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ