Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ελληνοκινεζικές ενημερωτικές συναντήσεις

Θέματα που αφορούν την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων συζήτησαν χτες ο υπουργός Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος και ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου του 2008 D. Shijie, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας, συνοδευόμενος από δεκαμελή αντιπροσωπεία μελών της επιτροπής.

Μετά το τέλος της συνάντησης, που έγινε στο υπουργείο Πολιτισμού, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η συζήτηση περιστράφηκε στο τεχνικό μέρος της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία που έχει η αθλητική προετοιμασία, η προετοιμασία των εθνικών ολυμπιακών ομάδων της Κίνας στην Ελλάδα για το 2004, καθώς και η συνεργασία στον τομέα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Ο D. Shijie ανέφερε ότι η ολυμπιακή προετοιμασία είναι πολύ σημαντική και προανήγγειλε στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι το 2008, που το Πεκίνο θα αναλάβει τη διοργάνωση των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε και την έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», όπου ενημερώθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Οργανωτικής Επιτροπής Σπ. Καπράλο για τον τρόπο οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε κάθε τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ