Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ
Με «διαβουλεύσεις» θα αντιμετωπίσει την επιστράτευση

Οι υπάλληλοι των εφοπλιστών στην ΠΝΟ απέρριψαν την πρόταση για οργάνωση νέου απεργιακού αγώνα

Δεμένοι πισθάγκωνα με το φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που τους επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις 21 Ιούνη, παραμένουν μέχρι σήμερα οι ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων και η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πρόκειται να δώσει την... απάντησή της με την... ένταση της «μάχης» των διαβουλεύσεων που έχει ξεκινήσει με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας! Αυτή είναι η απόφαση που πήραν χτες οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, η νόθα δηλαδή πλειοψηφία που βρίσκεται στις καρέκλες ελέω ενός νομοθετικού εκτρώματος, του ν.330, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής. Με την απόφαση γίνεται καθαρό ότι οι συνδικαλιστές αυτοί έχουν βγάλει ανοιχτά στο «σφυρί» εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες των ναυτεργατών! Ταυτόχρονα απέρριψαν ασυζητητί την ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι - μέλη της Εκτελεστικής - των αγωνιστικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - για απεργιακές κινητοποιήσεις στα ποντοπόρα και μεσογειακά πλοία με διεκδικητικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις διαθέσεις των ναυτεργατών.

Η στάση της νόθας πλειοψηφίας αποτελεί ξεκάθαρη στήριξη της κυβέρνησης των εφοπλιστών. Ηταν αυτοί οι συνδικαλιστές, με πρωτεργάτη το «αστέρι» του ΣΥΝ Αν. Νταλακογιώργο, πρόεδρο της Ενωσης Ναυτών, που «έκλεισαν» την τετραήμερη μεγαλειώδη απεργία των ναυτεργατών...«στον αέρα» από τα κανάλια, καλώντας τους ναυτεργάτες να αποδεχτούν τα... φύλλα πορείας, για να μπορούν τώρα με την... ησυχία τους τα εφοπλιστικά και κυβερνητικά επιτελεία να επεξεργαστούν και να «σερβίρουν» τα νέα αντιναυτεργατικά μέτρα που πετάνε μαζικά τους ναυτεργάτες και από τα ακτοπλοϊκά πλοία στο όνομα... της «απελευθέρωσης» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών! Επιπλέον να μπορούν εφοπλιστές και υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να μετατρέπουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών σε «κουρελόχαρτο».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ έχουν ήδη αναλάβει δράση. Με καθημερινές περιοδείες στα βαπόρια, έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ