Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Επίσκεψη - παρέμβαση στα πράγματα της περιοχής του προξένου των ΗΠΑ

Ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Βάναυση προσβολή στα αντιιμπεριαλιστικά και πατριωτικά αισθήματα του λαρισαϊκού λαού αποτελεί η επίσκεψη του γενικού προξένου των ΗΠΑ στη Λάρισα Τζον Κόνιγκ και η, εμμέσως πλην σαφώς, παρέμβασή του στο θέμα των ερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Προκλητική ήταν, δε, η υποδοχή που του επιφύλαξαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ι. Καρατζιώτης και ο νομάρχης Λάρισας Γ. Φλώρος, στις συναντήσεις που είχαν μαζί του.

Η επίσκεψη του Τζον Κόνιγκ παρουσιάστηκε ως «εθιμοτυπική», στην πραγματικότητα όμως είχε ως στόχο να προωθήσει τις επιλογές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόξενος των ΗΠΑ, στα πλαίσια των συναντήσεων που είχε, έδειξε το έντονο ενδιαφέρον του για τις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στη Λάρισα και γενικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και για την «οικονομική ανάπτυξη» της περιοχής!

Είναι πασιφανές ότι ο Τζον Κόνιγκ δε θα είχε κανένα ενδιαφέρον να κάνει «βόλτα» στη Λάρισα, αλλά επισκέφτηκε την πόλη για να «βολιδοσκοπήσει» την κατάσταση ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και στο ποιοι θα είναι οι «καλύτεροι» νομάρχες ή δήμαρχοι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και πιο συγκεκριμένα της λειτουργίας του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, στον Τύρναβο.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι πριν λίγους μήνες πολλές ήταν οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν, σύμφωνα με τις οποίες αμερικανικές εταιρίες ενδιαφέρονται ν' αγοράσουν μαζικές αγροτικές εκτάσεις στη Θεσσαλία για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής μεταλλαγμένων αγροτικών προϊόντων.

Την επίσκεψη του προξένου των ΗΠΑ στη Λάρισα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, στην οποία επισημαίνει: «Το ενδιαφέρον των Αμερικανών στρέφεται στο ποιος δήμαρχος και νομάρχης είναι ο καταλληλότερος για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Που σημαίνει υποστήριξη στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο και στα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους, υποστήριξη των οικονομικών συμφερόντων Αμερικανών κεφαλαιοκρατών και, φυσικά, ικανότητα χειραγώγησης του λαϊκού κινήματος».

Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ προσθέτει, επίσης, πως «είναι γνωστό ότι τα διπλωματικά στελέχη των ΗΠΑ φροντίζουν για την προώθηση, στην περιοχή μας, οικονομικών συμφερόντων».

Και καταλήγει: «Το θέμα είναι οι κάτοικοι της Λάρισας και του νομού θα στηρίξουν στις ερχόμενες εκλογές υποψηφίους που προσφέρονται να παίξουν έναν τέτοιο ρόλο κόντρα στα συμφέροντα του λαού και του τόπου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ