Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολοφάνερα τα συμπεράσματα

«Κενό» 342 δισ. στερλινών είχε το συνταξιοδοτικό ταμείο της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας «Μπρίτις Εργουέις», στα τέλη του Μάρτη, σύμφωνα με έκθεση της ίδιας της επιχείρησης, προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. «Κενό», το οποίο προέκυψε από τα διάφορα «παιγνίδια» των ανά τον κόσμο χρηματιστηρίων και, βέβαια, από το γεγονός πως τα έσοδα και, γενικότερα, αυτή η ίδια η ύπαρξη του εν λόγω συνταξιοδοτικού ταμείου εξαρτάται από την πορεία των μετοχών και των χρηματιστηριακών δεικτών.

Η περίπτωση, βέβαια, του προαναφερόμενου συνταξιοδοτικού ταμείου δεν είναι η μοναδική. Βρετανοί οικονομικοί αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση όλων των λεγομένων εταιρικών συνταξιοδοτικών ταμείων, σημειώνοντας ότι σε πολλά απ' αυτά παρατηρούνται σοβαρότατα ελλείμματα. Η καθοδική πορεία των χρηματιστηρίων, σημειώνουν οι αναλυτές, έχει απομυζήσει σημαντικούς πόρους, ενώ περιορίζει και την ικανότητα των ταμείων αυτών να αποδώσουν και το όποιο μέρισμα στους δικαιούχους.

Την ίδια στιγμή, οι εγχώριοι κυβερνώντες θέλουν να μετατρέψουν το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία σε στυλοβάτες της Σοφοκλέους και του χρηματιστηριακού τζόγου. Τα συμπεράσματα δικά σας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ