Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Συνεχίζουν τον αγώνα για το αμαξοστάσιο

Κλειστές χτες οι υπηρεσίες του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη μεταφορά του αμαξοστασίου του τραμ μακριά από τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του Ελληνικού, οι οποίοι δέχτηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ την Τρίτη τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός μέλους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, τον ελαφρύτερο τραυματισμό του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Χρ. Κορτζίδη και τη σύλληψη τόσο του Χρ. Κορτζίδη, όσο και του δημάρχου Ιορδ. Εφραιμίδη και άλλων 3 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (Δ. Δασκαλάκου, Σ. Μαρσέλλου και Γ. Πετρά). Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της «παρακώλυσης έργου». Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των κατοίκων έξω από το αμαξοστάσιο με τη συμμετοχή εργαζόμενων του δήμου και εκπροσώπων τοπικών μαζικών φορέων, ενώ οι εργασίες ανέγερσης του σταθμού συνεχίζονταν υπό την ...προστασία των ανδρών των ΜΑΤ.

Με δήλωσή του στο «Ρ» ο Χρ. Κορτζίδης επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό και υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές, κατήγγειλε την άγρια επίθεση των ανδρών της Αστυνομίας, αλλά και τη στάση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή, ο οποίος δε δέχεται να συναντηθεί με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων. Χτες το βράδυ στις 8 πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο χώρο που προορίζεται για το αμαξοστάσιο, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Ο Δήμος Ελληνικού έκλεισε χτες τις υπηρεσίες του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προχτεσινή βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους που αγωνίζονται για την απομάκρυνση του σταθμού του τραμ από τα σπίτια τους. Επίσης, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις συλλήψεις και τη βία κατά των δημοτικών συμβούλων, τους προπηλακισμούς και τραυματισμούς των πολιτών της περιοχής που διεκδικούν ζώνη πρασίνου 150 μέτρων μεταξύ του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ και των σπιτιών της συνοικίας Αγ. Παρασκευής Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ