Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πυρκαγιές στην περιοχή της Μόσχας

ΜΟΣΧΑ.-

Πυκνός καπνός έχει καλύψει από χτες τη Μόσχα, καθώς δεκάδες πυρκαγιές μαίνονται σε δάση της περιοχής. Σε ορισμένα μέρη η ορατότητα είναι περιορισμένη. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι εκατοντάδες πυροσβέστες με πυροσβεστικά οχήματα και αεροπλάνα καταβάλλουν προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που έχουν μέχρι στιγμής αποτεφρώσει εκατοντάδες στρέμματα δασών. «Εχουμε 119 πυρκαγιές, αλλά προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.

Επειδή τα επίπεδα του τοξικού μονοξειδίου του άνθρακα έχουν φτάσει στο 20% πάνω από τα κανονικά, έχουν γίνει συστάσεις σε άτομα που αντιμετωπίζουν καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Η ζωή στην πόλη συνεχίζεται κανονικά. Φυσικά, υπό την παρούσα κατάσταση τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και άσθμα δε θα αισθάνονται άνετα», δήλωσε στο πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών Ιγκορ Ελκις. Η κατάσταση δε θα μεταβληθεί ως το τέλος της βδομάδας.

Επίσης, πυρκαγιές έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας, όπου τις τελευταίες μέρες καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, με τις περιοχές Γιακουτία και Καμτσάτκα της Απω Ανατολής να συμπεριλαμβάνονται στις περισσότερο πληγείσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ