Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνειδητή και προκλητική συκοφαντία

Παπαγεωργίου Βασίλης

«...Η "17Ν" είναι αριστερή οργάνωση, εμφορείται από τα θεμελιώδη στοιχεία της αριστερής ιδεολογίας, χρησιμοποιεί τα σύμβολα της Αριστεράς, προέκυψε από τις "σέκτες" της Αριστεράς σε εποχή ριζοσπαστικών ζυμώσεων και έχει την ίδια αντίληψη για το ρόλο της "επαναστατικής βίας" που εξακολουθεί να έχει και η Αριστερά. Αν σήμερα η Αριστερά δεν αναγνωρίζει στη "17Ν" τον εαυτό της και τη γενεαλογία της, είναι γιατί και η "17Ν" έχει υποστεί αλλοιώσεις και η επίσημη Αριστερά άλλαξε χωρίς να το ομολογεί...».

Ποιος υπογράφει τις παραπάνω, άκρως συκοφαντικές και προκλητικά διαστρεβλωτικές - τουλάχιστον - για την Αριστερά εκτιμήσεις; Ο Αντώνη Καρκαγιάννης στη χτεσινή «Καθημερινή». Και δεν το κάνει από άγνοια, ούτε από σύγχυση. Το κάνει συνειδητά, αφού γνωρίζει πολύ καλά τόσο τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, όσο και τη μόνιμη και ανειρήνευτη εχθρότητα και πάλη τους ενάντια σε οποιαδήποτε αντίληψη και πρακτική ατομικής τρομοκρατίας.

Ο στόχος, βέβαια, του Αντ. Καρκαγιάννη δεν είναι μόνον ή κυρίως η συκοφάντηση της Αριστεράς. Πρωτίστως, θέλει να εμφανίσει ως μήτρα της «17Ν» τις όποιες ιδέες αμφισβήτησης του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος. Θέλει να ενοχοποιήσει και να «τρομοκρατήσει» όλους όσοι αγωνίζονται για τη ριζική αλλαγή του. Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο, φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι με όσα γράφει, μία και μόνη εκτίμηση κυρίως δικαιώνει: Τα όσα λέει το ΚΚΕ για το ρόλο της «17Ν» και όσους κρύβονται από πίσω της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ