Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
«Μελανά» σενάρια για «ήπιο» ξεπούλημα

Δυσοίωνα σενάρια για το μέλλον της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) διοχετεύει σκόπιμα η κυβέρνηση μέσω του φιλικού της Τύπου, με προφανή σκοπό η τελική της επιλογή για το ξεπούλημα της εταιρίας να φαντάζει σαν η... καλύτερη επιλογή.

Στο πλαίσιο αυτό, φιλικά προσκείμενη στην κυβέρνηση εφημερίδα, «αποκάλυψε» χτες ότι η... μόνη σωτηρία για την ΟΑ είναι να μετατραπεί σε περιφερειακό αερομεταφορέα των Βαλκανίων και της Δυτικής Ευρώπης, με λίγα και μικρά αεροπλάνα, μικρό δίκτυο και μόλις 1.800 άτομα μόνιμο προσωπικό.

Οπως εκτιμούν αεροπορικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι, το σενάριο αυτό διοχετεύεται σκόπιμα από την κυβέρνηση, ώστε ακριβώς να εμφανίσει την οριστική της απόφαση σαν τη βέλτιστη επιλογή. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα δημοσιεύονται πληροφορίες για την πρόταση εξαγοράς που έχει υποβάλει η κοινοπραξία «New Wins», στην οποία συμμετέχει ο επιχειρηματίας Π. Βαρδινογιάννης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, το επιχειρησιακό σχέδιο της «New Wins» είναι «πολύ πιο φιλόδοξο» για τη «νέα ΟΑ», καθώς προβλέπει «επενδύσεις», διατήρηση μέρους του υπερατλαντικού δικτύου, μόνιμο προσωπικό 5.000 άτομα και άλλα... ρόδινα.

Ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία «New Wins» αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της βδομάδας. Στη συνέχεια οι «σύμβουλοι» της κυβέρνησης (Εθνική Τράπεζα, Alpha και Εμπορική) θα αξιολογήσουν την προσφορά, με προοπτική να αρχίσουν άμεσα επίσημα διαπραγματεύσεις, να τερματιστούν μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα και να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της ΟΑ, αν αυτό γίνει δυνατόν, μέσα στο 2002.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ