Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Το κόστος της ... ιστορίας

Στον καπιταλισμό τα πάντα έχουν την τιμή τους... Ακόμα και η ιστορία. Οταν αυτή γίνεται έρμαιο στις απαιτήσεις του επαγγελματισμού και βορά στις ορέξεις των επιχειρηματιών, τότε και αυτή παίρνει ...τιμή λιανικής πώλησης. Οπως, για παράδειγμα, η ιστορία μιας από τις πιο γνωστές και άλλοτε σπουδαίες ομάδες της Ιταλίας, της Φιορεντίνα, άξιζε περίπου 22 εκατ. ευρώ. Και επειδή το ποσό δε βρέθηκε πλέον, η Φιορεντίνα από χθες ανήκει στο παρελθόν, αφού διαλύθηκε οριστικά. Ο πρόεδρος του συλλόγου Βιτόριο Τσέκι Γκόρι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο ποσό, ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία της ομάδας και τα ...πάντα τελείωσαν. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ιταλία, οι ομάδες που δεν μπορούν να δώσουν τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, παύουν πλέον να είναι επαγγελματικές και είναι αναγκασμένες να παίζουν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Οπως αποφάσισε η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η ομάδα της Φλωρεντίας διαλύεται και τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί μια νέα ομάδα - με νέα ονομασία - η οποία θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Τη θέση της Φιορεντίνα στη Β` κατηγορία όπου θα αγωνιζόταν θα πάρει η Τερνάνα.

Ο εκπρόσωπος τον άλλοτε κραταιών «Βιόλα» Ενρίκο Τζιάνι τόνισε: «Το σίγουρο είναι ότι τη νέα χρονιά δε θα αγωνιζόμαστε στη B` κατηγορία. Αυτό είναι επίσημο. Αυτή τη στιγμή, το συμβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο να μας επιτραπεί να πάρουμε μέρος στη Γ1 ή τη Γ2 κατηγορία.. Πρέπει τις επόμενες ώρες να δημιουργήσουμε νέο σύλλογο με κεφάλαιο 3,3 εκατομμύρια ευρώ».

Δηλώσεις για τη διάλυση της Φιορεντίνα έκανε και ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Φράνκο Καράρο, που, απευθυνόμενους στους παίκτες και τους οπαδούς της ομάδας, τόνισε: «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Μια παραδοσιακή δύναμη, όπως η Φιορεντίνα, έφτασε στην καταστροφή. Είναι μία ήττα για όλους μας. Είμαι κοντά στους οπαδούς και τους παίκτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ