Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ποτέ μη μιλάς σε ξένους»

Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν και ο πρωτοετής φοιτητής Λούις Τόμας ετοιμάζεται να διασχίσει τη χώρα με τ' αυτοκίνητό του, έχοντας για συντροφιά του τη Βένα, το κορίτσι των ονείρων του. Ομως τα σχέδια του Λούις για το απόλυτο ρομαντικό ταξίδι λοξοδρομούν, όταν σταματά για να προσφέρει βοήθεια στον μονίμως μπλεγμένο μεγαλύτερο αδελφό του. Ο Φόχτερ, διαβόητος για τους μπελάδες που προκαλεί, ωθεί τον Λούις να σκαρώσουν μαζί μια κακόγουστη φάρσα, κοροϊδεύοντας μια μοναχική φωνή που φτάνει έως τον ασύρματό τους. Μόνο που η μοναχική φωνή αποδεικνύεται ότι ανήκει σ' έναν ψυχοπαθή δολοφόνο με μειωμένη αίσθηση του χιούμορ.

«Ποτέ μη μιλάς σε ξένους», νεανικό θρίλερ, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο που θα το κάνει να ξεχωρίσει από άλλες εμπορικές ταινίες τέτοιου είδους.

Μπορούμε όμως να το παρακολουθήσουμε ανάλαφρα, χωρίς να φοβηθούμε ιδιαίτερα, αφού έχει ένα καλό σενάριο με στοιχεία πραγματικότητας και στιγμές χιούμορ και όχι μόνο αίμα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ταινίες τρόμου. Φυσιολογικές αντιδράσεις σε κανονικές καταστάσεις, πάντα στα ανοιχτά πλαίσια του κινηματογράφου.

«Joy Ride». Νεανικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκην.: Τζον Νταλ. Με τους: Λίλι Σομπιέσκι, Πολ Γουόκερ, Στιβ Ζαν Μάθιου Κίμπουργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ