Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Διπλή ταυτότητα»

Βρισκόμαστε στο έτος 2079. Η γη είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με μια εξωγήινη δύναμη για πάνω από μια δεκαετία. Ο Σπένσερ Ολχαμ είναι ένας διακεκριμένος κρατικός επιστήμονας, του οποίου οι πιο πρόσφατες έρευνες δίνουν την ελπίδα ότι θα σώσουν τον πλανήτη. Ομως ξαφνικά τον κατηγορούν ότι είναι κατάσκοπος των εξωγήινων και σύντομα γίνεται ο νούμερο ένα καταζητούμενος σ' ολόκληρο το έθνος.

Ο Ολχαμ είναι τώρα αντιμέτωπος μ' ένα δίλημμα, μπορεί ν' αποδείξει την ταυτότητά του στους μυστικούς αστυνομικούς, ώστε να έχει τη δυνατότητα μετά να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Πάνω απ' όλα όμως μπορεί να πει στον ίδιο του τον εαυτό ποιος αληθινά είναι;

Η «Διπλή ταυτότητα» είναι βασισμένη στο διήγημα του Φιλίπ Κ. Ντικ «Imposter» που δημοσιεύτηκε το 1952 και το οποίο θεωρείται κλασικό στο χώρο της ψυχολογικής επιστημονικής φαντασίας.

Τώρα, η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη από τον Γκάρι Φλέντερ, δεν κρύβει κάποια μυστικά. Πιστός στα τετριμμένα, φτιάχνει ένα ψυχολογικό θρίλερ, χωρίς να εμβαθύνει σκοτεινά πλάνα με αρκετό κυνηγητό, με το απαραίτητο ρομάντζο.

«Impostor». Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 2002. Σκην.: Γκάρι Φλέντερ. Με τους: Γκάρι Σινίζ - Μαλντίν Στόου - Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ