Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Στην κορυφή της Ευρώπης

Στο πρώτο σκαλί της «Γηραιάς Ηπείρου» βρίσκονται από την Κυριακή οι Νέοι στο μπάσκετ. Η Εθνική ομάδα, επικράτησε στον τελικό του 2ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που έγινε στη Λιθουανία, με 77-73 (ημ. 45-39) της Ισπανίας και πρόσθεσε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος, μετά την αντίστοιχη των Ανδρών το 1987 και των Εφήβων το 1995.

Οι παίκτες του Νίκου Κεραμέα, έκαναν τα εύκολα δύσκολα, καθώς η υπεροχή τους ήταν εμφανής στο α' μέρος, ενώ χρειάστηκαν δύο τρίποντα του Ταπούτου για να ισοφαρίσουν τους Ιβηρες και ένα του Καϊμακόγλου για να δώσουν το προβάδισμα στο σκορ. Τα δεκάλεπτα: 21-17, 45-39, 54-55, 77-73.

ΕΛΛΑΔΑ: Σπανούλης 21 (4), Ζήσης 11 (3), Ταπούτος 24 (4), Μισιακός 3, Χαριτόπουλος, Γεωργαλής, Γκιζογιάννης, Τσιάκος 10, Καϊμακόγλου 8 (1).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκριμάου 2, Μίσο 5(1), Κορταμπερία 3, Γκουέρα 15(2), Γιορέντε 5(1), Μαρτίνεθ 4, Τριγκέρο 1, Μιράγες 10, Βάσκεθ 8, Ρούμπιο 20.

Μετά τη λήξη του τελικού, ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Νίκος Κεραμέας, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που πήραμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, που παίκτες κάτω των 20 ετών κατακτούν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου». Από την πλευρά τους, οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές τόσο του τελικού όσο και της διοργάνωσης, Νίκος Ζήσης και Χρήστος Ταπούτος, φάνηκαν συγκινημένοι από το αποτέλεσμα. «Ηταν μία πολύ μεγάλη στιγμή. Στείλαμε ένα σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι το ελληνικό μπάσκετ και η χώρα μας εξακολουθεί να είναι μία υπολογίσιμη δύναμη. Είχαμε καιρό να πάρουμε το χρυσό και το χρειαζόμασταν», είπε ο πρώτος, ενώ ο συμπαίκτης του και στην ΑΕΚ, συμπλήρωσε: «Πάρα πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν ένα παιχνίδι ειδικά όταν πρόκειται για έναν τελικό. Είναι όμως πολύ σημαντικό να πιστεύεις στις δυνάμεις σου, κάτι που εμείς κάναμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ