Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εκπαιδευτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΓΝΩΣΤΟ, αν πραγματικά κάποιος Ελληνας πολίτης έχει λύσει τις απορίες του, σχετικά με το τι γίνεται με την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» και όλα τα «μέσα» και τα «έξω» αυτής της ολοένα και πιο περίπλοκης ιστορίας. Σίγουρα, πάντως, δεν υπάρχει κανείς, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα ...38άρι από ένα 45άρι!

Ειδικά αυτά τα φοβερά και τρομερά αφιερώματα των εφημερίδων, σχετικά με τη σειρά, την ακτίνα βολής και τον τύπο των όπλων και των βλημάτων, σίγουρα, κάνουν και τον παλιότερο εκπαιδευτή της σχολής Αξιωματικών να νιώθει ανόητος.

Ακόμα και γι' αυτούς που ενδιαφέρονται για ...μεγαλύτερα όπλα, υπάρχει πλούτος γνώσεων. Πέρα από τα «κλασικά» «Τζι 3», μάθαμε τα «Χέκλερ και Κοχ» και όλων των ειδών τα τσέχικα αυτόματα. Εύγε...

ΟΠΩΣ ΚΑΙ να προσπαθούν να παρουσιάσουν τις προβλέψεις τους για την επερχόμενη εισοδηματική πολιτική οι κυβερνώντες, όσο κι αν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες βρίσκουν βελτιώσεις για «επιμέρους κατηγορίες», το ...2.5% παραμένει 2.5% και δε μεγαλώνει.

Τώρα, σχετικά με τα πορίσματα που διαρρέουν από εδώ και από εκεί, έχουμε μάθει πολύ καλά τόσα χρόνια και πού αποσκοπούν και πώς λειτουργούν. Πρώτα ...«μετράμε» τις αντιδράσεις και μετά προχωράμε ολοταχώς.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ» αυτό, φέρεται να είπε ο γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για τη σχεδιαζόμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ισως θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι οι Αμερικανοί σπανίως λειτουργούν με γνώμονα τη λογική, αλλά με τα συμφέροντά τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Επίσης, η ...λογική των πραγμάτων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μοιάζει να είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη. Με τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας, έγιναν οι επεμβάσεις και στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν, αν θυμόμαστε καλά...

Κι αν εμείς δε θυμόμαστε καλά, σ' εκείνες τις χώρες θυμούνται και θα θυμούνται για πολλά χρόνια ακόμη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ