Κυριακή 11 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατασυκοφαντούν και τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την υπόθεση της «17Ν», ο Αλέξανδρος Τομπουλίδης από την Αθήνα, σε επιστολή του στην εφημερίδα μας, αναφέρει ανάμεσα στ' άλλα τα εξής:

Η 17η Νοέμβρη 1973 υπήρξε η κορυφαία στιγμή του αγώνα του ελληνικού λαού, για να απαλλαγεί από την αμερικανοκίνητη δικτατορία. Ηταν το αποκορύφωμα του αγώνα των Ελλήνων, μέσα και έξω από την Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή της αμερικανοκίνητης στρατιωτικο-φασιστικής χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας τον Ιούλη του 1974.

Η 17η Νοέμβρη 1973 και η επακόλουθη πτώση της χούντας υπήρξε ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από τον αδούλωτο ελληνικό λαό.

Αμέσως μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τα ντόπια ασπόνδυλα φασιστοειδή, που βρίθουν μέσα στον «ελληνικό» κρατικό μηχανισμό, αποδύθηκαν σε έναν ολοκληρωτικό ψυχολογικό πόλεμο κατά του ελληνικού λαού, με σκοπό να αμαυρώσουν το νόημα του αντιδικτατορικού αγώνα και τη σημασία της 17ης Νοέμβρη 1973.

Στα πλαίσια αυτού του ψυχολογικού πολέμου κατά του ελληνικού λαού, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι ντόπιοι υπηρέτες τους έστησαν την οργάνωση «17 Νοέμβρη» με δύο βασικούς στόχους:

Ο πρώτος ήταν να αμαυρώσουν τη σημασία της 17ης Νοέμβρη 1973, και κατ' επέκταση ολόκληρο τον αντιδικτατορικό αγώνα του ελληνικού λαού, και να συνδέσουν την ημερομηνία αυτή στη συνείδηση του λαού με την τρομοκρατία, το έγκλημα και τον γκαγκστερισμό.

Ο δεύτερος στόχος τους ήταν, μέσω της αμαύρωσης της σημασίας της 17ης Νοέμβρη 1973, να εξαλείψουν από τη μνήμη και τη συνείδηση του ελληνικού λαού τον εγκληματικό ρόλο των ΗΠΑ στην Ελλάδα από το 1947 και κυρίως τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στο πραξικόπημα του Απρίλη 1967 και τη στήριξη της στρατιωτικο - φασιστικής δικτατορίας μέχρι τον Ιούλη 1974.

Επί 27 χρόνια οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και οι ντόπιοι υπηρέτες τους διεξάγουν αυτόν τον αμείλικτο ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του ελληνικού λαού με σκοπό: α) να εδραιώσουν και σιγουρέψουν την επικυριαρχία τους, β) τη συνέχιση και ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης και του φυσικού πλούτου της Ελλάδας προς όφελος των αμερικάνικων και πολυεθνικών εταιριών και γ) τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως βάσης και μισθοφόρου για τα βάρβαρα και εγκληματικά σχέδιά τους εναντίον γειτονικών λαών.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι λούστροι τους στην ελληνική κυβέρνηση επιδιώκουν πάση θυσία να κάμουν τους Ελληνες να νιώθουν τύψεις και ντροπή για την αντιδικτατορική τους δράση και για τα δημοκρατικά τους φρονήματα. Να νιώθουν ντροπή ή και φόβο να φωνάξουν: Ζήτω η 17η Νοέμβρη 1973. Ζήτω ο ανειρήνευτος αγώνας του ελληνικού λαού κατά της αμερικανοκρατίας. Ζήτω ο αγώνας υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ